İstihdam ile ilgili bilgilendirme, tanıtım ve sohbet ortamlarını sağlamak üzere Samsun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından organize edilen etkinlik, Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda; Diyalog ve İşbirliği Projesi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı’nın Sözleşme Makamı Olduğu, Kayıtlı İstihdamın Teşviki II Hibe Programı Kapsamında 9-10-11 Kasım 2016 tarihlerinde Samsun Hükumet Konağı karşısındaki 15 Temmuz Çok Amaçlı Salonu’nda gerçekleştirildi.

Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop İl ve ilçelerinde müşterilerine kaliteli ve kesintisiz hizmet vermeyi amaç edinen Yeşilırmak Elektrik Perakende Satış A.Ş.(YEPAŞ), müşteri odaklı hizmet yaklaşımı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Kurulduğu ilk yıldan bu yana en fazla vergi beyan eden mükellefler arasında olan ve istihdama güç veren YEPAŞ bu yıl da bölgesinde kayıtlı istihdama katkı sağlayan öncü şirketlerden biri olarak organizasyon içinde yerini aldı. Samsun, Çorum, Ordu, Amasya, Sinop il ve ilçelerinde istihdam sağlayan ve bölgeye yönelik çalışmalar yürüten YEPAŞ’ın Müşteri ve Saha Operasyonu Koordinatörü Fahrettin TUNÇ, Projenin ağ oluşturma çalışmaları kapsamında istihdam ile ilgili görev alan tüm firmalarla etkinlikte bir araya gelmiş olmaktan gurur duyduklarını dile getirdi.

Organizasyonda; İşsiz-işveren eşleştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacak, girişimcilik, kişisel gelişim ve kurumsallaşma temalarında tecrübeli uzmanlarca seminerler verilecek, devlet teşvik ve desteklerine ilişkin bilgilendirmeler yapılacak.

Samsun Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün de iştirakçisi olduğu ‘Kayıtlı İstihdam İçin Ortak Fayda Diyalog ve İşbirliği Projesi’nin ağ oluşturma çalışmaları kapsamında düzenlenen İstihdam Buluşmaları Etkinliği, işgücü piyasasında dezavantajlı gruplar olan kadın, engelli ve gençleri de işverenler ile buluşturacak.