İçişleri Bakanlığının kırmızı, mavi, yeşil, turuncu ve gri kategorilerde aranan teröristler listelerinde, Samsun'dan çok sayıda isim FETÖ/PDY Terör örgütünden aranıyor. FETÖ/PDY terör örgütünün Samsun imamı olarak tanınan ve şuan firari olarak aranan örgütün Kenya sorumlusu Bilal Karaduman dahil olmak üzere çok sayıda isim, terörden arananlar listesinde bulunuyor.

FETÖ'NÜN SAMSUN FİRARİLERİ

Öte yandan Samsun Ticaret ve Sanayi Odası eski Meclis Başkanı Muharrem Durmuşoğlu, İsmail Başpınar, Özgür Kaya, Cemal Bilim, Ali Arukan, Metin Madsar, Nevzat Çelik, Karadeniz İşadamları Federasyonu (KASİF)'in eski başkanı Osman Reis, Gürmed Medikal'in sahibi Mehmet Sungur, Yaşar Aydın, sözde Samsun imamı Ömer Yazıcı ise halen FETÖ/PDY terör örgütünden aranan firari isimler.

TURUNCU LİSTE’DEN YEŞİL LİSTEYE GEÇEN BAFRA’LI

Özlem Cihan,Adlı Bafra doğumlu bayan  Marksist Leninist Komünist Parti,üyeliğinden Turuncu Listeden bir üst kategoriye geçerek yeşil listeden  aranıyor.İçişleri Başkanlığı Yeşil listeden aranan Özlem Nihan için 2 milyon lira ödül koydu

MLKP NEDİR

10 Eylül 1994'te kurulan ve silahlı mücadele yürüten yasa dışı komünist partidir. Parti, içinde eylem yapmakta ve örgütlenmekte olduğu sistemlerin ağır baskıları ve yasaklamaları neticesinde kendisini yasa dışı olarak tanımlamakta ve bu çerçevede eylemlerini yürütmektedir.

Tam Liste’ye www.terorarananlar.pol.tr adresinden ulaşabilirsiniz

İHBAR EDENİN KİMLİĞİ GİZLİ KALIYOR
781 terörsitten herhangi birini gören, yerini bilen ya da yakalanmasını sağlayacak bilgiye sahip olanlar bizzat güvenlik güçlerine giderek, yazılı olarak, e-posta atarak ya da 'Alo 156 Jandarma', Alo 155 Polis İmdat' ve 'Alo 140' terör hattını arayarak ihbarda bulunabiliyor. İhbarın ardından teröristin yakalanması durumunda komisyon tarafından yapılacak değerlendirmenin ardından kimliği gizli tutulan ihbarcıya ödülü veriliyor.