Dünya koronavirüsle mücadele ederken Bafra’daki vaka sayılarındaki artışta sürüyor.

Kontrollü normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte rehavete kapılan vatandaşlar maske, mesafe ve el hijyenini göz ardı etmeye devam ediyor.

Maske kullanımının istenilen düzeyde olmadığı Bafra’da korkulan olmaya başladı.

BAFRA DEVLET HASTANESİ’NDE YOĞUN BAKIM SERVİSLERİ DOLDU

Daha önceden koronavirüs testi için uzun kuyrukların oluştuğu Bafra Devlet Hastanesi’nde yoğun bakım servislerinin tamamen dolduğu günlük vaka sayısı’nın da 50’lelere çıktığı öğrenildi.

1 HAFTADIR ARTIŞTA

Bafra’daki sağlık görevlileri hastalar için yoğun çaba sarf ederken tedbirin istenilen düzeyde olmaması yoğun bakım servislerinin dolmasına neden oldu. Vakaya yakalanan ağır hastaların yatırıldığı yoğun bakım servislerindeki yoğunluk özellikle son bir haftadır artmaya başlamıştı.

UZMANLAR KURALLARA UYULMASI İÇİN UYARIYOR

Öte yandan Sağlık Bakanlığı’nın Hayat Eve Sığar uygulamasında Bafra genelindeki çok yüksek riskli bölgelerin sayısı da artmaya devam ediyor.

SAMSUN İLK 5’TE

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, Türkiye geneli yoğun bakım yatak doluluk oranlarını paylaştı! Bakan Koca, yatak doluluk oranı en yüksek olan illerin sırasıyla Bartın, Batman, Sakarya, Ordu, Samsun, Giresun ve Hatay olduğunu belirtti.