Altyapı ile ilgili gerekli hazırlıkların yapılmasının ardından çukur, suya dayanıklı özel bir çimento formülü sayesinde 48 saatte dolduruldu. Çalışma nedeniyle bölge sakinlerinden özür dileyen belediye başkanı yolun artık eskisinden 30 kat daha sağlam olduğunu söyledi.

8 Kasım sabah saat 05:00 civarında meydana gelen ve su sızıntısından kaynaklandığı düşünülen olayda, otoyolun ortasında bir anda açılan 7-8 metrelik delikler toplu hâlde çökerek 30 metre genişliğinde, 15 metre derinliğinde bir çukur oluşturmuştu.
Şans eseri kimsenin yaralanmadığı olayda kanalizasyon şebekesi hasar görmüş, kentte 800 haneye su ve doğalgaz verilememişti.
9 Kasım akşamı, delik yerden 3 metre derinliğe kadar özel çimento karışımıyla dolduruldu. İşçiler, bu platform üzerinde kanalizasyon borularını onarmaya başladı. 15 Kasım Salı sabahı tüm çalışmalar sonlandırılıp yol trafiğe açıldı.
Belediye Başkanı özür diledi
Yolun artık eskisinden 30 kat daha sağlam olduğunu söyleyen Fukuoka Belediye Başkanı Soiçiro Takaşima, "Çok sayıda insana rahatsızlık veren bu olaydan ötürü özür dilerim" dedi.
Bağımsız mühendislerce de test edilecek
Bağımsız mühendislerce de test edilecek
Belediye başkanı, Ulaştırma Bakanlığı'nın müfettişlerini beklediklerini ve ardından bağımsız bir mühendislik kuruluşunun da yolu test edeceğini ekledi.Yol onarım çalışmaları NHK haber kanalının internet sitesinde bir hafta boyunca canlı yayınlandı.Japan Times