İlçe başkanı Tuncay Yurduseven ve Bafra belediye başkanı Zihni Şahin teşkilat mensuplarıyla birlikte her akşam olduğu gibi dün akşam da mahalle ziyaretlerine devam ettiler. Elifli ve Sürmeli mahallelerindeki ziyaretlere katılım oldukça yoğun geçti. Yeni sistemle ilgili bilgi veren Ak Parti Bafra ilçe başkanı Tuncay Yurduseven; bu sistemle çift başlılığın biteceğini, daha hızlı karar alan, bürokratik engelleri ortadan kaldırarak icraatlara hız veren bir yönetimin olacağını söyledi.

“Bu sistem için tek adamlık diyorlar. Bu tek adam değil tek başlılık sistemidir. Anadolu’da güzel bir tabir vardır. Çatal kazık toprağa girmez diye. Bu ülke yıllar yılı koalisyonlardan, cumhurbaşkanı-başbakan çekişmelerinden çok çekti. En son örneğini hatırlarsınız. Ahmet Necdet Sezer kendisini o makama getiren Bülent Ecevit’e kitapçık fırlattı. Ve sabahında piyasalar alt üst oldu.

Biz istiyoruz ki bir daha böyle tablolar yaşanmasın. İstikrar sürekli daim olsun. Türkiye büyüsün. Vesayet ortadan kalksın. İnşallah sizlerin güçlü destekleriniz ve EVET oylarıyla kalkacak da”

Ardından Bafra belediye başkanı Zihni Şahin de yaptığı konuşmada bu sistemin artık ğlkeyi taşımadığını, darbe anayasalarından kurtularak bir an önce sivil anayasaya geçmemiz gerektiğini ifade etti.

“Kuruluşundan bugüne Cumhuriyet tarihinde iki sefer anayasa değiştirildi. Birisi 60 ihtilalinden sonra yapılan 1961 anayasası, diğeri 80 ihtilalinden sonra çıkarılan 1982 anayasası. Eğer 15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı belki de yeni bir darbe anayasamız daha olacaktı. Ama Allah’a şükürler olsun ki Rabbim onlara müsaade etmedi. Şimdi millet kendi anayasasını oylayarak sivil bir anayasaya kavuşmuş olacağız inşallah. Daha büyük Türkiye için desteklerinizi bekliyoruz.”