Yurduseven, toplumların medeniyet düzeyinin en önemli belirleyicisi, kadın haklarına verilen değeri olduğunu ifade ederek, “Kadının ihmal edildiği, ikinci plana atıldığı, yok sayıldığı bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürebilmesi mümkün değildir. Aile kurumunun temel taşı olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarını sağlayacak şartları hazırlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) “Kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz. Onlar hakkında Allahtan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınları Allah’ın emaneti olarak aldınız, onların namuslarını ve iffetlerini Allah adına söz vererek helal edindiniz. Sizin kadınlar üzerinde hakkınız, onlarında sizin üzerinizde hakları vardır’ buyurarak, yüce dinimizde de her zaman kadına verilen önemin ve kadınlarımızın haklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiştir.

Bu kadar hassasiyet gerektiren bir konuda iktidarımız da duyarsız kalmayarak kadınlarımızla ilgili birçok çalışmaya imza atmıştır.

Kadınların sorunlarının çözümüne yönelik yasal düzenlemeler, AK Parti hükümetlerimiz döneminde yapıldı. Kadınlarımıza hayatın her alanında 'pozitif ayrımcılık' uygulayarak, geçmişteki kayıplarını telafi etme çabası içinde olduk. Kızlarımızın, başörtüsü nedeniyle okul kapılarından geri çevrildiği dönemleri çok şükür geride bıraktık. Kadınlarımız inancının gerektirdiği şekilde kamunun her kademesinde özgürce çalışabiliyorlar. Ben bu vesileyle, başta şehit anaları olmak üzere bütün dünya kadınlarının '8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü tebrik ediyorum" dedi.