Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın kayınbiraderi Sacit Kızılot'un CHP'den 'İl Delegesi' seçilmesi, farklı yorumlara yol açtı.

YILLAR SONRA CHP'DE AKTİF ROL

Samsun'da son günlerde 'görevden alma' ve 'istifa' söylentileri ile iyice ısınan siyasette son yaşanan bir gelişme, gözleri Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a çevirdi. Kimilerine göre istifası istenecek olan Yusuf Ziya Yılmaz'ın kayınbiraderi olan Sacit Kızılot, yeniden CHP'de aktif siyasete atılması kafaları karıştırdı.

CHP'DE SİYASETİN ÖN HAZIRLIĞI MI?

Sacit Kızılot, pazar günü gerçekleştirilen CHP Atakum İlçe Kongresi'nde, başkanlık için yeniden güvenoyu alan Cemil Deveci'nin listesinden 'il delegesi' seçildi. Kızılot'un yeniden aktif siyasete dönüşü, "İstifası istenmesi halinde Başkan Yılmaz'ın CHP'de taban oluşturma çabası" olarak değerlendirildi.

YA RAKİP OLACAKLAR YA BİRLİKTE

AK Parti ile CHP arasındaki kızgınlaşan siyasetin üzerine AK Partili Büyükşehir Belediye Başkanı'nın kayınbiraderinin CHP'de siyasete dönüşü, akıllarda, "Sacit Kızılot, CHP'den Atakum Belediye Başkan adayı mı olacak?" ve, "Yılmaz'ın olası bir CHP'ye geçişisinde kilit rol mü oynayacak" sorularını gündeme getirdi.