Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinin şehir merkezine taşınmasına karşı olduğunu söyledi.


Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'da ikinci üniversitenin Çarşamba ilçesinde, üçüncü üniversitenin de Bafra ilçesinde kurulması gerektiğini açıkladı.


Samsun Çarşambalılar Derneğinin vefa buluşmasında konuşan Yusuf Ziya Yılmaz, OMÜ Ali Fuad Başgil Hukuk Fakültesinin şehir merkezine taşınması ile ilgili gündeme getirilen kampanya hakkında konuştu. OMÜ AFB Hukuk Fakültesinin şehir merkezine taşınmasına karşı olduğunu ifade eden Yusuf Ziya Yılmaz,  "Şehre uzak değil.  Eminönünden Fatih'e 2.5 saatte gidiyorsunuz. Bizim üniversitemize Cumhuriyet Meydanından çıktığınızda 20 dakikada gidiyorsunuz. Bir yere olan mesafe oraya erişme zamanı ile ölçülür. 15 dakikada 20 dakikada gittiğiniz yer bir yere uzak değildir. İkinci üniversite Samsun'da Yeşilırmak Üniversite olmalı. 3'üncü üniversite de Kızılırmak Üniversitesi olmalı ve Bafra'da olmalı" dedi.