Bafra ilçesinde bir restoranda düzenlenen kahvaltı programına Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Bafra TSO Yönetim Kurulu Başkanı Göksel Başar, Samsun Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hacı Eyüp Güler, AK Parti Bafra İlçe Başkanı İbrahim Semiz, çevre ilçelerin oda başkanları, iş adamları ve çok sayıda davetli katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin gerçekleştirdi. Şahin`in ardından Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel katılımcılara teşekkür konuşmasını yaptı. Türkel`in ardından konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz,

BAFRA TERMİNALİ BAŞLIYOR

“Öncelikle tüm katılımcıları selamlıyorum. Hepiniz hoş geldiniz. Biraz önce Zihni beyin de ifade ettiği gibi Samsun`da yapılan bu istişare toplantılarını ilçelere de yayma fikri Zihni Şahin`den geldi. Hatta Zihni beyin dediği tarihte biz Bafra`ya gelemedik ama Salıpazarı ve Terme`ye katıldık. Ama ilk defa Bafra`da böyle geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştiriyoruz. Zaman zaman Samsun`la alakalı konu ve projeleri bu toplantıda konuşuyorduk. Sayın Valimizde katılacaktı fakat İçişleri ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirecek. Bu toplantıların amacı şehirlerin gelecek planlamasıdır. Bugünde kahvaltı akabinde OSB ziyaretimiz var. Orada şuan Bilim Sanayi Bakanlığımızın çalışmaları var. Ama bazı sanayicilerimiz var onları ziyaret edeceğiz. Orada bir körük fabrikamız var. 280 insanımızı çalıştırıyor. Onlar ziyaretimizden dolayı mutlu oluyorlar.

Ben Bafra Belediye Başkanı OSB Başkanı ve Bafra`da ki tüm oda başkanlarına teşekkür ediyorum. Bizleri yalnız bırakmıyorlar. Onların gücünün yettiği yerde biz farklı projeler kazandırıyoruz. Güçlerinin yetmediği yerlerde destek oluyoruz. Bu şekilde birlik ve beraberlik içerisinde güzel işler yapmaya çalışıyoruz. Otogarımız sanırım ihaleye çıktı. Eski Çetinkaya Belediyesi binasına yapılacak yeni otogar. Eski otogarı da yeşil alan olarak kullanmayı düşünüyoruz. Bir başka projemiz. Hal projesi oda en yakın zamanda hizmete geçmesi için çaba sarf ediyoruz. Ve Sedde alanının sağ tarafına da bir çok amaçlı Kültür Merkezi projesini 1 yıl içerisinde kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.