Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin Ondokuz Mayıs Üniversitesine çıkacağı ve yolcu taşımaya başlayacağı tarihi açıkladı.

 
Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistem hattının 19 Mayıs Üniversitesine çıkması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Samsun Kent Haber'e raylı sistemin üniversiteye çıkış tarihi ve yapılacak çalışmalarla ilgili bilgiler veren Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin (tramvay) üniversiteye çıkması ile ilgili işin 15 Mart 2017 tarihinden sonra ihale edileceğini belirtti.


- ÜNİVERSİTE HATTININ İHALESİ YAPILACAK


Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin üniversiteye çıkış yolunun belediye imkanları ile yapılacağını ve bu çalışmalara da 6 Mart 2017 tarihi itibari ile başlayacaklarını vurgulayarak, "Üniversite çıkış yolunun inşaatı ile ilgili belediye imkanları ile yapılacak olanlara bugünlerde başlıyoruz. Bugünlerde dediğim Pazartesi günü. Ama işin ihalesini yapmamız ve  müteahhiti işe sokmamız Mayıs ayını bulabilir. Proje 15 Mart 2017 gibi teslim edileceği için 15 Mart'ı takip eden zaman içerisinde ihalesi yapılacağı için bizde o  süreçte ki kaybedilen zamanı belediye makinaları ile araziye girip imalatlarına devam edeceğiz. Raylı sistemin üniversiteye çıkması ile ilgili 2018'in 8'inci ayında Ağustos'da test sürüşlerine başlayacağız." dedi.


- RAYLI SİSTEM BAFRA VE ÇARŞAMBA'YA KADAR BÜYÜYECEK


Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, raylı sistemin üniversitenin yanı sıra Taflan, 19 Mayıs ilçesi ve Bafra güzergahı ile birlikte Çarşamba Hava Limanına kadar gitmesi ile ilgili de konuştu.


Yusuf Ziya Yılmaz, yaptığı açıklamada raylı sistem hattının Taflan, 19 Mayıs, Bafra ve havalimanına kadar gitmesi ile ilgili mülkiyet sorunlarını çözüp, proje hazırlıklarına başlama sürecinde olduklarını kaydederek şunları dile getirdi.

 

"Taflan, 19 Mayıs istikametine kadar olan  güzergahta arazinin boşaltılması ile ilgili sadece Bafra değil aynı zamanda Havaalanına olan kadar kesimde, bütün mülkiyet sorunlarını çözüp planlamaları sonuçlandırıp, proje hazırlıklarına girdiğimiz bir süreçteyiz. Yarın ihtiyaç olduğunda işe başlamamız için zaman kaybettirecek unsunları şimdiden ortadan kaldırıyoruz. Sistemi şimdi Tekkeköyden üniversiteye kadar çalıştırıp kendi içinde ki dengeleri kurupta, işleyen bir mekanizma haline getirdikten sonra sırasıyla en çok yolcu talebi nerede olur havaalanı, ondan sonra Taflan istikameti olur. Bu böyle büyüyecek. Önümüzdeki 10 sene içerisinde raylı sistem büyük ihtimalle bir taraftan Bafra'ya bir taraftan Çarşamba'ya inşaat halinde çalışır halde büyüme sürecine girer diye düşünüyorum."

Samsun Kent Haber