İş talebinde bulunan işsiz gençlerin talepleri Sabek İŞGEM'e yönlendirerek iş fikirlerine sahip çıktıklarını konuklarına anlatan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Üniversite mezunu genç kardeşlerimizi sürekli iş talebi için geliyorlardı. Ben de gelen herkese hep iş fikri ve üretebileceği bir şey olup olmadığını sordum. İş fikri olan tüm girişimcilerimize gereken tüm desteği de vererek İŞGEM'den faydalanarak işlerini kurup üretime geçtiler. Büyükşehir Belediyesi olarak da girişimcilerimizin ürettiği ürünleri kullanmaya hep özen gösterdik. İşte bunlardan biri de bugün gezdiğimiz ve bizim elektrik panolarımızı yapan firmamızı gezdik. İŞGEM iş fikri olan herkese kapısını açtı. 9 yılda kuruluştan mezun olan 15 işletmenin 12'si markalaşarak üretime geçti ve halen daha üretimlerini sürdürüyorlar" dedi. 

                                     İŞGEM'E YOĞUN TALEP VAR

     İŞGEM'e olan talebin her geçen gün arttığını belirten Başkan Yılmaz, "Sabek İŞGEM şu an tam kapasite çalışıyor. 14 yeni talep aldık. Bir çok kuruluş da sırada bekliyor" ifadelerini kullandı. Başkan Yılmaz'ın konuğu olan ekonomi dünyasının önemli isimleri de üretimin, istihdamın merkezi konumunda olan İŞGEM'e tam not verdiler.

           GOLF SAHASI ŞEHİR EKONOMİSİ İÇİN BÜYÜK YATIRIM

    İŞGEM ziyareti sonrasında Başkan Yılmaz, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin, Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkan Vekili Çağatay Baydar , BDDK Bankacılık Baş Uzmanları Onur Vural ve Ercan Kurt'a Golf sahasını gezdirdi. Golf sahasının şehir ekonomisi için büyük bir yatırım olduğunu belirten Finansal Kurumlar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cantekin, "Golf yatırımları 12 ay turist sağlıyor. Daha fazla golf sahası yatırımı ile çok daha fazla harcama yapan ve kendi ülkeleri dışına çıkmaya bu denli hevesli golf oyuncularını ülkemize çekerek, Türkiye'nin turizm gelirini daha fazla artırmamız mümkün" dedi.