Demokratik Sol Parti (DSP) Samsun İl Başkanlığı düzenlenen törenle açıldı. Atakum Alaçam Sokak'taki başkanlığın açılışına DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Hidayet Bektaş, DSP'nin Samsun'daki belediye başkan adayları ve çok sayıda partili katıldı.

İYİ BİR HIZ YAKALADIK

Açılışta konuşan Bektaş, DSP'nin kurulduğu günden bu yana çizgisini bozmadığını belirterek, "1985 yılında partimizin kurulduğu günden bu yana siyasi görüşümüzü değiştirmeden bugünlere geldik. Samsun'da tüm belediyelerde aday çıkardık. Türkiye genelinde iyi bir hız aldığımızı görüyorum. Samsun'da da durum aynı. DSP'nin felsefesini halkımıza tekrar göstererek güzel sonuçlar almak istiyoruz. 31 Mart'ta en iyi çıkışı yapacak parti DSP. Türkiye'yi tekrar aydınlatma sürecine sokacak parti DSP. Samsunlulardan DSP'ye ve Ecevit ilkelerine sahip çıkmalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.

OYLARI BÖLMÜYORUZ

DSP'nin cumhuriyet ilkelerine bağlı bir parti olduğunu vurgulayan Bektaş, "Biz solu bölmüyoruz, Türkiye'deki tek sol partiyiz. Atatürk ve cumhuriyet ilkelerine inanan, çağdaş bir partiyiz. Seçimler artık ittifaklar halinde gerçekleşiyor. Örneğin; Ankara'da Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı adayları 'Ben daha ülkücüyüm' yarışı içerisinde. Atatürk'ün yolundan giden tek partiyiz. Atatürk'ün çağdaş ilkeleri doğrultusunda Ecevit'in ilkeleriyle tekrar amacımıza doğru gidiyoruz. Doğuracağımız güneş 17 yıldır yaşanan karanlığı yenecek. Bizim CHP veya başka partilerle sorunumuz yok. Yolumuzdan çıkmayacağız, bazıları gibi Atatürk'ün yolundan sapmayacağız" diye konuştu.