Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığından milletvekili aday adaylığı için istifa eden Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerine gelecek isim Başbakan Binali Yıldırım tarafından belirlendi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı görevinden 24 Haziran'da yapılacak erken seçim nedeni ile istifa ederek milletvekili aday adayı olan Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerine gelecek ismin belirlenmesi ile ilgili süreç tamamlandı. Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerine gelecek ismin belirlenmesi için geçtiğimiz günlerde yapılan temayül yoklamasının ardından, başkanlık için ismi ön plana çıkan İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Canik Belediye Başkanı Osman Genç ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin bugün Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek üzere Ankara'ya çağrılmıştı.

Ankara'da yapılan görüşmede Başbakan Binali Yıldırım, Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için dört isimden, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin'i Yusuf Ziya Yılmaz'ın yerine gelecek olan isim olarak belirlediği açıklandı. Yusuf Ziya Yılmaz'dan boşalan koltuğa Binali Yıldırım'ın kararı ile Bafra Belediyesi Başkanı Zihni Şahin'in görevlendirildiği bildirildi.