31 Mart yerel seçiminde Atakum'da CHP'den Cemil Deveci başkan seçilmişti. AK Parti Samsun İl Başkanlığı tarafından yapılan itiraz sonucunda geçersiz oylar sayılmıştı. Daha sonra AK Parti'den oyların hepsinin yeniden sayılması itirazı yapıldı. İlçe seçim kurulu itirazı kabul etse de CHP'den karşı itiraz gelmesi ile birlikte oyların tekrar sayılmaması kararına varıldı. Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci'nin durumunun kesinleşmesinin ardından Zihni Şahin açıklamalarda bulundu.

Zihni Şahin yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Saygıdeğer Hemşerihlerim,
Samsun il seçim Kurulunun tüm sandıkların yeniden sayılması kararına YSK Nezdinde CHP tarafından yapılan itiraz kabul edilmiştir. Hukuki süreç tamamlanmış ve CHP Atakum Belediye Başkan Adayı Sayın Cemil Deveci Bey güzel Atakumumuza belediye başkanı seçilmiştir. Sayın Cemil Deveci Beyi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Esas olan hukukun üstünlüğüdür.
Bu vesileyle tüm hemşehrilerime bir kez daha sonsuz ve kalbi teşekkürlerimi sunuyorum. Bu süreçte herkesin emeği ve hakkı olmuştur. Haklarınızı helal etmenizi rica ediyor saygılarımı sunuyorum."