Bafra Haber-Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin yapmış olduğu konuşmada, ’’Çok değerli şehitlerimizin yakınları, anne ve babaları, eşleri yine bir bayram öncesi arife gününde şehitlerimizi anmak üzere sizlerle beraberiz. Bafralı şehitlerimizin şahsında tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum. Allah mekânlarını cennet etsin. Ülkemizde 40 yıla yakındır PKK terörünü hortlattılar.  Terör örgütü DAEŞ, IŞID derken birde 15 Temmuz’da FETÖ örgütü ile karşı karşıya kalarak ülkemizin önü kesilmek isteniyor. Vatanımıza ve istiklalimize kasteden hain düşmanlara karşı yurdumuzun her karış toprağını aziz kanlarıyla sulayarak şehit ve gazi olan şehit ve gazilerimiz olduğu için gururluyuz. Şehit ve gazilerimizin sayesinde bu vatan toprakları üzerinde özgürce yaşıyoruz. Ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Buna kalkışanlar gerekli cevabı her zaman fazlasıyla almıştır. Ülkemizin bağımsızlığı uğruna canlarını seve seve feda eden şehitlerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum. ‘’dedi.

Başkan Şahin son zamanlarda ARAKAN ’da yapılan zulme sessiz kalmayarak olayları lanetleyerek ‘’Yüreğimize acı ve ateş düşürenleri kınıyorum. Yapılan zulüm, işkence ve katliamların artık adeta uykuları kaçırır vaziyette olduğunu, yapılan bu vahşete lanet olsun. Dünyanın neresinde olursa olsun, masum insanlara karşı işlenmiş bir suç, tüm insanlığa karşı işlenmiştir.’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Konuşmalardan sonra Bafra İlçe Müftüsü tarafından dua edildi.

Duanın ardından ise Bafra protokolü şehit kabirlerini ziyaret ederek, çiçek koydular. Şehit ailelerinin bayramlarını kutladılar.

Garnizon Komutanlığı Şehitliği’ndeki programa, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Bafra Jandarma Komutanı Bnb. İlhan Güngör, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Ak Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, MHP Bafra İlçe Başkanı Abdurrahman Çamaş,  , Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri, Şehit Aileleri Dernekleri, Daire Müdürleri, Şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.