Bafra’da perde arkasında hafta için de yaşanan tüm ayrıntıları sansürsüz olarak her hafta başı sizler için yayınlayacağız.

Aday olduğunu hiç gizlemiyor

Bu arada Bafra kulislerinde Ticaret Odası başkanlığına aday olduğunu hiç gizlemeyen, bir işadamı var. İş Adamıyla ilgili kesinlikle Bafra Ticaret Odası başkanlığına aday olduğu yönünde söylemler bulunuluyordu. O da Bafralı İş Adamı Ender Reis,Reis girdiği ortamlarda adaymısınız sorusuna adayım diye cevap veriyor.

50 Bin Maske

Bafrada başarılı okullardan bir tanesi de  Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,Okul Müdürü Yıldıray Baş,bir başarıya da imza attı. Hasan Çakın Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında 50 bin maske üretildi. Bu çok klas bir çalışma, okula marka değeri katıyor…

Semiz,partinin tüm kademelerinde etkin

Adı ilçe başkanlığına geçen herkes Semiz, varım derse, bizim adaylıkla ilgili bir hamlemiz talebimiz olmaz diyor…

Partinin kulislerindeki tartışmalara, sohbetlere şahit olduğumuzda bu söylem ile karşılaşıyoruz..

Bu Semiz’in partinin bütün kademelerinde etkili olduğunu gösteriyor..

Partinin başarı kriterlerine bakıldığında Semiz’in başarısı da ortada..

Eğer seçim bir kriterse, ilk ve son seçimden bu yana Bafra’da Ak Parti rekor denilebilecek oylar aldı..

Rakiplerini ciddi şekilde solladı..

Bu başarıda elbette Semiz’in kendisi ve teşkilatının payı var…

Ve genel merkez de bunu biliyor..

Buna göre Bafra’nın yol haritasını belirleyecek..

Dediğimiz gibi kimin adı ilçe başkanlığına geçiyorsa ki biz de onlarla sohbet ediyoruz…

Önce Semiz’in durumu belli olmalı..

Ona karşı bir adaylık söz konusu olmaz diyorlar

Başkan Hamit Kılıç halk İle iç içe

Bafra  belediye başkanı halk ile iç içe..

Hep sokakta..

Hep alanda..

Kah çocuklarla, kah parkta kah pazarda..

Kah köyde..

Kah esnaf ziyaretinde…

Başkan Kılıç,ın özellikle aktiflik ve vatandaşın sorununa anında müdahale konusunda müdürleri sık sık uyardığı herkes tarafından biliniliyor. Evet başkanın en önemli talebi hızlı ve kaliteli hizmet. Başkan Kılıç, gerçek konularla ilgili fırçasını atmaktan da geri kalmıyor. Bizzat kendisi sahada olduğu için sorunları çok iyi biliyor.

İşte başkanın dediğide bu. Sorun varsa neşteri vurun.

Bafra Mhp’ye kimler talip?

MHP de il kongresi kadar ilçe kongreleri de çok merak ediliyor. Ve bir çok ilçede bir çok isim şimdiden lobi çalışmalarına başladı.

Özellikle Bafra’da  bir takım grupların hazırlık içinde olduğunu duyduk.

Mevcut Başkan Barbaros Turna, devam edip etmeyeceği bilinmiyor ama teşkilat, ekibi ve özellikle genel merkez Turna’nın devam etmesi yönünde hem fikir.

Samsun’un en hızlı gelişen ilçelerinden olan Bafra da çok sayıda talip var. Mevcut başkanın yakın çevresine devam edeceğine dair görüş bildirdiği duyumu var ama kesin değil.

Trafik Şube Şaşırma Sabırları Taşırma

Bafra’da her geçen gün artan araç sayısına rağmen aynı yollar ve düzenle Bafra Emniyet Müdürlüğü, trafiği düzene koşmak için var gücüyle çalışıyor.

Özellikle son dönemde, meydan ve kilit noktalara konuşlandırılan ekipler sayesinde gerek meydan,tekel caddesi ve 100.yıl bulvarı bölgesinde önemli oranda bir rahatlama söz konusu.

Dileriz bu hassasiyet devam eder fakat bir konuda Trafik Şube’yi uyarmak veya bir öneride bulunmak istiyoruz.

100.Yıl bulvarı’nda sağ tarafa park edilen araçlar zamanla çift sıraya dönüşüyor.Bu hem trafiğin aksamasına hemde kazalara davet çıkarıyor.Trafik ekiplerinin araçların ikinci sıraya park etmesine izin vermemesi gerekiyor.

Bafra’da İş Kur Kuraları

İş Kur üzerinden alımlar daha önce kurasız yapılırdı..

Şimdi kuralarla yapılıyor

Sessiz çoğunluklar bu konuda çok mutlu..

“Kura ile işe alınacağı haftalar önce ilan edilmiş… Ama vatandaşımızın bakış açısı sen istersen alırsın oluyor… Bu kura çekimli alımlarda, kesinlikle bilinmeli ki hiçbir haksızlık yok…”

Hem Babacan’ın hem de Davutoğlu’nun

Yeni partilerini kuran  Ali Babacan ile Ahmet Davutoğlu’nun Bafra ayağında kimin olacağı merak konusu..

İddia o ki, Babacan’ın Bafra ekibini bir işadamı  kuracak ama, bu iş adamı bu konudaki söylentileri doğru değil diyerek geçiştiriyor..Babacanın partisine Eski bir Samsun Milletvekilinin katılacağı ve il başkanı olacağı iddia ediliyor.

Davutoğlu’nun Bafra ayağında, bir avukata  teklif getirildiği ve Avukatın kabul ettiği söyleniliyor.. Avukatın Parti binası baktığı ve kısa bir süre içinde yönetimini oluşturacağı iddia ediliyor.

İlçe Teşkilatını kurmaları eli kulağındadır deniyor..

Bafra Berberler Odası Başkanı

Geçen hafta Gaziosmanpaşa mahallesinde hizmet veren bir  berber covid-19 yakalanmıştı.Ve 83 Kişiye test yaptırılmıştı.Konuyla ilgili hiçbir açıklama yapmayan ve telefonlara çıkmayan Bafra berberler odası başkanı İmdat Akay,berberin ikinci testinin negatif çıkması üzerine bir açıklama yaptı.

Berberler Odası Başkanı Akay,vatandaşı rahatlatmak adına sıcağı sıcağına açıklama yapsaydı,herkes tarafından takdir toplardı.Açıklamayı geç yapması aklımıza şu atasözünü getirdi. "İyi kaptan dalgalı denizde belli olur"