Samsun Bölgesi Süper Amatör liginin 19. haftasın da 1930 Bafraspor playoff yolunda umutlarını sürdürmek için Samsun Sporland’ı Bafra Yeni Şehir Stadyumun da konuk etti.

Süper Amatör liginin 19. haftasında 1930 Bafraspor ile Samsun Sporland’ın karşılaşmanın orta Hakemi Murat Ercan’in düdüğüyle başlayan müsabakaya her iki ekipte kontrollü başladı. İlerleyen dakikalar da ev sahibi 1930 Bafraspor rakibine oyun üstünlüğü kurarak rakip kalede gol arayan ekip oldu. İlk 25dakika her iki ekipte istediği gol pozisyonlarını üretmekte etkili olamadı. 30. Dakika da gelişen 1930 Bafraspor ani atağın da rakip takımın sağ tarafından Hüseyin’in ortasına iyi yükselip kafa vuruşu yapan Aris 1930 Bafraspor’u karşılaşma da 1 -0 öne geçiren golü kaydetti. Bu dakikadan sonra kalesinde gol gören Samsun Sporlan ilk yarının son dakikaların da Ulaş girdiği gol pozisyonun da 1930 Bafraspor’un file bekçisi Adem’i geçemeyince ilk yarıya 1930 Bafraspor soyunma odasına 1 -0 galibiyetle giden taraf oldu.

İkinci yarıya daha rahat ve iyi başlayan ev sahibi 1930 Bafraspor sağdan Hüseyin ve soldan Erdal’la geliştirmiş olduğu ataklarla Samsun Sporlan kalesine ablukaya aldı. İkinci yarıda gardı iyice düşen Samsun Sporland dakikalar 65. gösterirken 1930 Bafraspor’un golcüsü Nimo’un golüne engel olamayınca karşılaşmada 2-0 geriye düşen taraf oldu. Karşılaşmada 2-0 skoru yakalayan 1930 Bafraspor SamsunSporland kalesinde Aris, Nimo ve Hüseyin’le girdiği gollük pozisyonlarından yararlanamadı. Kalesine çok ciddi gol pozisyonları gören Samsun Sporland’ın defan oyuncusu Mertcan dakika 70. gösterirken 1930 Bafraspor’un bu karşılaşmada etkili bir oyun sergileyen Hüseyin’i gole giderken düşürdüğü gerekçesiyle karşılaşmanın Orta Hakemi Murat Ercan tarafından direk kırmızı kartla oyun dışına gönderildi. Rakibinin 10 kişi kalmasını iyi değerlendiren 1930 Bafraspor golcüsü Nimo’nun 78. dakika da ağından bulduğu golle karşılaşmada durumu 3-0 yaptı.Bu golden başka gol olmayınca Playoff yolunda çok önemli bir galibiyet alan 1930 Bafraspor puanını 34. yaptı.

Ligin diğer karşılaşmalarında lider Havza Belediyespor’da ise ikinci yarıda düşüşü devam ederek çok önemli karşılaşmada Termespor’a kendi sahası ve seyircisi önün de 2-1 yenilerek 40. Puan da kaldı.Bu kritik karşılaşmada lider Havza Belediyespor’u 2-1 yenen Termespor ise puanın 38 yaptı. Samsun Yolspor ise iki penaltı atışından yaralamadığı Vezirköprü Belediyespor karşılamasından rakibine 2-0 yenilerek 34. Puanda kaldı. Bu kritik karşılaşmada 3 puan alan Vezirköprü Belediyespor puanını 28 yaptı.Bu sonuçlarla ligin son 6. karşılaşmasın da dengeler iyice karıştı.

Karşılaşmanın Oynandığı Yer: Bafra Yeni Şehir Stadyumu

HAKEMLER: Murat Ercan *** Barış Öz *** Emrullah Çörtük ***

1930 Bafraspor: Adem, Kadircan, Bedir, Erdal, Efkan©, Mehmet, Kader, Hüseyin, Coffo, Nimo, Aris

Yedekler: Yakup, Umut, Uğur, Selami, Tuna, Ahmet, Anıl… Tek. Direk: Mahmut Topal

SamsunSpoarland: Ertuğrul, Emrullah, Mertcan,Ali, Hayrullah, İsmail, Tevrat©, Bilal, Kurşad, Ömercan, Ulaş

Yedekler: Bulut, Soner, … Tek. Direk: Şükrü Tibet

GOLLER: 30 Dak. Aris, 65 ve 78 Dak. Nimo 1930 Bafraspor

Kırmızı Kart: 70 dakika Mertcan Samsun Sporland

Sarı Kartlar: Hüseyin, Kader 1930 Bafraspor Emrullah, Tevrat Samsun Sporland