CHP LİDERİ KEMAL KILIÇDAROĞLU SERTLEŞTİ.
 
Kılıçdaroğlu 15 temmuz öncesi söylemlerine geri döndü. Sadece Kılıçdaroğlu da değil tüm CHP. İki gün önce hapishanelerde terör örgütlerini ziyarete başladılar. PKK ve FETÖ yü.. tıpkı 15 temmuz öncesi gibi. Kılıçdaroğluna suikast düzenlendiği ! tarihten sonra birden değişiverdi. Acaba tehdit mi ediliyor? Yoksa sağ ihtilal yaptı direnmeliyiz mi diyor? Ne oldu da böyle oldu?

[Hem şikayet edeceksin, hem uygulayacaksın.]

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi toplantısı öncesinde açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu FETÖ ile mücadeleye ilişkin, "Şikayetler geliyor. Devlet, kinle öfkeyle yürütülmez. Devlet akılla yönetilir, sağduyu, liyakatla yönetilir. Tam bir cadı avı başlatılmıştır. Birden fazla alanda cadı avı başlatılmıştır" diye konuştu.

"15 Temmuz'da yaşadığımız olay, demokrasisi zayıf düşmüş bir bünyeye F tipi bir virüsün girmesidir. Bunu kimsenin unutmaması gerekir.

İhtiyaç Demokrasiyi Savunacak partidir

Darbe girişiminden sonra dediler ki, bu süreci tek başımıza yürüteceğiz, mücadele edeceğiz. Sayın Binali Yıldırım, OHAL'in görüşüldüğü gün beni aradı, destek istedi. Kendisine aynen şunu söyledim: Sizi anlıyorum ama bu parlamentoda demokrasiyi savunacak bir partiye ihtiyaç var o da CHP'dir dedim. OHAL'a karşı çıktık.

4 siyasi parti darbeye karşıydı. Hükümet bildiriyi BM'ye gönderdi. Madem böyle bir ortam var, o zaman 4 siyasi parti her türlü düzenlemeyi yapabilirdi. Hayır dediler, biz bunu yapmayacağız.

Suriyede Çuvalladınız (mealen)

Tek başına davranmanın, sonuçları ağırdır. Örnek olarak Suriye politikası. 3,5 milyon Suriyeli bizim topraklarımızda. Sözde 12 saatte gideceklerdi Şam'a, Süleyman Şah türbesini kaçırmak zorunda kaldılar. En iyi ben bilirim, en iyi düşünceler bende derseniz, Türkiye'yi bu tür felaketlerde karşı karşıya getirirsiniz.

Rusya konusunda yanlış Yaptınız

Rusya konusunda yanlış yapıldı. Uçağı ben düşürdüm yarışına girdiler. Özür üstüne özür. Devlet bu tür kırılmalara alışkın değildir. Söylediğinizin 180 derece tersini söyleyemezsiniz. Terörü biz önleyeceğiz dediler. Siz anlamasınız dediler. Bugün Türkiye tam bir terör batağının ortasındadır.

"TÜRKİYE'NİN İTİBARI 20 MİLYON DOLARA SATILDI"

Mavi Marmara biz yapacağız, Gazze'ye ablukayı biz kaldıracağız dediler. Yapmayın demek bile suçtu o dönemde. Aradan geçti süre, abluka kalkmadı, İsrail özür dilemedi, tazminat yerine vakfa yardım. Gazze'ye yardım eskisi gibi. Türkiye'nin itibarı 20 milyon dolara satıldı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde

"TAM BİR CADI AVI BAŞLATILMIŞTIR"

15 Temmuz, parlamento burada, darbeye karşı çıktı. Yapmayın dedik. TBMM'de parlamentonun iradesine saygı gösterilmesine, parlamentonun aktif rol üstlenmesi gerektiğine dikkat çektim. Şikâyetler geliyor. Devlet, kinle öfkeyle yürütülmez. Devlet akılla yönetilir, sağduyu, liyakatle yönetilir. Tam bir cadı avı başlatılmıştır. Birden fazla alanda cadı avı başlatılmıştır. Her seferinde bir suçlu kim suçlu? Bu ülkenin Cumhurbaşkanı, Başbakanı, bakanı kim? Hem şikâyet edeceksin, hem uygulayacaksın. Bir şey yapıyorsanız sorumluluğu üstleneceksiniz. Vicdan sahibi olan görevden ayrılır. Türkiye yönetimde bu olgunluğu yakalamış değil.

Gittikçe otoriterleşen bir süreç

Cadı avının birinci ayağı medya. 11 gazetecimiz tutuklu. Bu süreçte 2 bin 308 gazeteci işsiz kaldı. TV'ler, gazeteler kapatıldı. Yeniçağ gazetesinin yazarları saatlerce sorgulandı. Bu yazarlar hayatları boyunca F tipinin karşısında olmuşlar. Darbe fırsatçılığı yapıyorsunuz. Türkiye, gittikçe otoriterleşen bir sürece kayıyor. Sözcü gazetesi ve yazarlarına da. Fezlekeler düzenleniyor, ihbarlar dikkate alınıyor. Yazarların çoğu F tipine karşı mücadeleyle ömürleri geçmiş. Hem demokrasiyi, medya özgürlüğünü savunuyoruz diyeceksiniz, köşeyi dönünce gazeteleri kapatıp, gazetecileri hapse atacaksınız. Biz hiçbir gazetecinin hapse atılmasını istemiyoruz. Bunu dünyaya anlatamazsınız. Gazetecilere uygulanan cadı avı en önemlisidir.

Darbeyle ilgisi olmayanlar Hapse!

İkinci ayağı bilim adamları, akademisyenler. Siz kalkıyorsunuz üniversite hocalarını bildiriye imza atmışlar diye hapse atıyorsunuz. Bildiriye 15 Temmuz öncesi imza atmışlar. 15 Temmuz'dan sonra darbe ile hiç ilgisi olmayan olayda hapse atıyorsunuz, üniversite ile ilişkisini kesiyorsunuz. Bunun ahlaki, hukuki yönü nedir? Aslı Erdoğan, yazdığı eserler onlarca dile çevrilmiş bir bilim insanı, niye hapse atarsınız? Kaçacak yeri yok, ülkesinde yaşıyor. Siz böyle devam ederseniz, Türkiye'nin aydınlığa çıkma şansı yoktur. Bunu dillendirmek de bizim namus borcumuz. Tek tip üniversite Nazi kafasıdır.

Türkiye bir çadır devleti gibi yönetilemez

Cadı avının üçüncü ayağı öğretmenler. İlk işaret Diyarbakır'dan verildi. 11 bin 285 öğretmenin açığa alınmasıyla karşı karşıya kaldık. Neymiş bunlar terör örgütleriyle ilişkiliymiş. Bu kadar öğretmen terör örgütleriyle ilişkisi varsa siz 14 yıldır neredeydiniz? Bunları siz atamadınız mı? Tek nedeni var, bu öğretmenler sendikalı. Sendikalı olmak ne zamandır bir suç oldu? Sendika kuracaksın, beni destekleyeceksin.

Türkiye bir çadır devleti gibi yönetilemez. Türkiye'nin kültürü, ahlakı, inancı, siyasi yapısı buna uygun değildir. Türkiye ama çadır devleti gibi yönetiliyor.

'Herkes işlediği suçtan sorumludur”

Suçların şahsiliği diye bir kural var. Kolektif bir suç yarattılar. Veda Hutbesinde sevgili peygamberimiz, 'Herkes işlediği suçtan sorumludur. Bir kişinin işlediği suç ailesine mal edilemez' diyor. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nde de yazar. Birisi suç işledi memuriyetten atıyorsunuz, eşini de atıyorsunuz. Bir devlet, vatandaşını açlığa mahkûm eder mi? Siz masum insanları cezalandırıyorsunuz"