Bafra Haber-Yöresel Gıda ürünleri yapım kursunda eğitim alan bayan kursiyerler aldıkları eğitimler doğrultusunda hünerlerini gösterdiler. Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel ve Belediye Başkanı Zihni Şahin kursu ziyaret ederek kursiyerlerin hazırladıkları yöresel gıdaları tattılar.

Kaymakam Türkel ve Başkan Şahin kursiyerlerle sohbet ederek yöresel ürünler ve yapımları ile ilgili kısa bilgiler aldı, başarılar dilediler.

Belediye Başkanı Zihni Şahin, ilk kursun Yöresel Gıdalar üzerine başladığını ifade ederek şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde başlayan kursumuzda halen 15 kursiyerimize usta öğreticimiz tarafından eğitim veriliyor. Bugün de Bafra Belediyesi Kültür Evi’nde yani kurs gördükleri yerde bizlere hünerlerini hep beraber sergilediler. Kursiyerlerimizi tebrik ediyorum, usta öğreticimizi kutluyorum. Çok lezzetli yiyecekler hazırlamışlar, ellerine sağlık. Tabi bu kurslarımız ileride çeşitli alanlarda devam edecek. Bu kurslarda eğitim alanların istihdam noktasında avantajlı olacaklarını belirtmek isterim. Kendi işlerini kuracak olan kursiyerlerimiz de yine aynı şekilde avantajlılar sınıfında yer almaktadır. Bafra Meslek Edindirme Kurslarımız ilçemizde iş istihdamına önemli bir katkı sağlayacaktır. Kurslarımızın hayırlı olmasını diliyorum.”

Bafra Belediyesi Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bafra Meslek Edindirme Kursuna katılan kursiyerlerin davetine, Kaymakam Ali Fuat Türkel ve Belediye Başkanı Zihni Şahin’in yanı sıra Milli Eğitim Müdürü M. Ali Katipoğlu, Halk Eğitim Müdürü Yalçın Ak, İŞKUR Bafra Hizmet Merkezi Müdürü Yakup Ergenlik ve Belediye Birim Müdürleri katıldı.