Millet olarak dinimizce kutsal
 sayılan Mevlid Kandili ile çok müstesna günlere ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.
Yüce Allah'ın ilahi mesajlarını insanlığa iletmek üzere gönderdiği Peygamberler halkasının son temsilcisi olan Hz. Muhammed'in doğumu, tarihin akışını değiştiren kutlu bir olaydır.
İslam ülkelerinde ve tüm dünyada, insanlık trajedilerinin yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin bizlere sunduğu mesajlara kulak vermeye ve ortaya koyduğu yüksek ahlakı örnek almaya daha çok ihtiyacımız var. Zira en küçük anlaşmazlıkların kavgaya dönüştüğü, güçlülerin zayıfları ezdiği, adalet duygusunun örselendiği, kuvvetle hikmet arasındaki irtibatın koptuğu, tabiatın hoyratça kullanıldığı ve kirletildiği, insanların asude bir hayata özlem duyduğu bir zaman diliminde yaşıyoruz.
Böyle bir ortamda, Hz. Peygamberin insanları kardeş yapan, insana sırf insan olduğu için değer veren, nefret olan yere sevgiyi, kuşku olan yere inancı, ümitsizlik olan yere ümidi, karanlık olan yere aydınlığı, üzüntü olan yere sevinci ikame eden, barış ve rahmet yüklü mesajına daha çok ihtiyaç duyulmaktadır…
Maddi ve manevi sayısız güzelliklerin yaşandığı bu anlamlı gecenin barış, huzur ve hoşgörü ortamının gelişmesine vesile olmasını diliyorum.
Mevlid Kandili’nin Tüm İnsanlığa barış ve adalet, Aziz Milletimize ve Tüm Bafralı hemşehrilerime hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Hamit KILIÇ
Bafra Belediye Başkanı