Müstakil Sanayici İşadamları Derneği'nin bu yıl 16.'sını düzenlediği EXPO Fuarı ve 20. Uluslararası İş Forumu Kongresi'ne Canik Belediye Başkanı Osman Genç de katıldı. CNR EXPO Fuar Merkezi'nde gerçekleşen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı fuarda standları gezen ve İş Forumu Kongresi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı dinleyen Başkan Genç, işadamları ile de buluştu.

 CUMHURBAŞKANI DA KATILDI

Dünyanın ve Türkiye'nin hızla dönüştüğünü belirten Başkan Osman Genç, "Ülkemizde ve dünyada yaşanan hızlı değişim ve dönüşümü şehrimizde de uygulamak için çalışıyoruz. Bu tür fuarlar ve kongrelere katılmamız, gelişim ve dönüşümü gözlemlememiz, iş dünyasından insanlarla biraraya gelmemiz, yaşanan gelişmeleri daha iyi okumamız açısından faydalı oluyor. Bu manada hem işadamlarıyla görüştük, hem de dünya lideri, milletin adamı sayın Cumhurbaşkanımızın konuşmasını dinledik" dedi.

 'ŞEHİR, ÖZEL SEKTÖRLE GELİŞİR'

İşadamı ile sanayicilerin, şehrin ve ülkenin gelişiminde önemli yere sahip olduğuna işaret eden Genç, "21. yüzyılda artık şehirler yarışıyor. Şehirlerin yarıştığı  günümüzde yerel yönetimlerin şehre yapacağı katkı çok önemli. Bizler de şehrimizi daha iyi noktalara taşımanın gayreti içerisindeyiz. Bütün çabamız bu şehrin yaşayanlarının yaşam standartlarını daha iyi hale getirmek. Biz bir şehrin özel sektör eliyle gelişeceğine ve büyüyeceğine inanıyoruz. Onun için işadamlarımızla her fırsatta biraraya geliyoruz. MÜSİAD Fuarı ve İş Forumu Kongresi de bunlardan birisidir" diye konuştu.

 'ŞEHRİN VİZYONU GENİŞLETİLMELİ'

Şehri ileriye taşıyacak olanların yerel yönetimler olduğuna da vurgu yapan Genç, "Yeni Türkiye’de yerel yöneticiler, tıpkı bir şirketin CEO'su gibi olmalıdır ve şehrin kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalı, şehrin vizyonunu genişletmelidir. Artık yeni Dünyada Yeni Türkiye var. Bu Yeni Türkiye'de Yeni Samsun'u oluşturmamız gerekiyor. Bu manada bu tür ulusal ve uluslararası organizasyonlara katılmayı önemli buluyoruz" ifadelerini kullandı.