Hz. Mevlana'yı anma etkinlikleri kapsamında Canik Kültür Merkezi'nde resim sergisi açıldı ve tiyatro oyunu sahnelendi. Canik Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikler kapsamında Başkan Osman Genç ilk önce Mevlana Resim Sergisi'nin açılışını gerçekleştirdi. Sergi açılışının ardından ise Osman Nuri Topbaş'ın "Hüdai’nin Ziyafet Sofrası" isimli eserinden tiyatroya uyarlanan oyun Osman Doğan’ın yönetiminde sahnelendi.

 TİYATRO BEĞENİ KAZANDI

İnsanların manevi açlığının ön plana çıkarıldığı tiyatro gösterisini Canik Belediye Başkanı Osman Genç ile birlikte çok sayıda tiyatrosever izledi. Mevlana'nın hoşgörü felsefesinin tiyatroya uyarlandığı oyunda, soğuk bir kış günü, Üsküdar'da, yolu Hüdai dergahına düşen iki sarhoşun, karınlarını doyurmak için geldikleri dergahta manevi bir ziyafetle karşılaşması esprili bir dille anlatıldı. Tiyatro oyunu, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı.

 EN BÜYÜK YATIRIM

Tiyatro oyununun sonunda yaptığı konuşmaya şehitlere rahmet, Türk milletine de başsağlığı dileyerek başlayan Başkan Osman Genç, oyunun yönetmeni Osman Doğan'a seramikten Osmanlı kaftanı verdi. Belediye olarak kültür ve sanata önem verdiklerini belirten Başkan Genç, belediye olarak şehri sadece fiziki olarak değil, manevi olarak da inşa ettiklerini söyledi. Genç, "Canik Belediyesi olarak bugüne kadar pek çok yatırıma imza attık. Yollar, binalar yaptık. Ancak en büyük yatırımımızın eğitim, kültür ve sanata olduğunu söyleyebilirim" dedi.

 TİYATRO OKULUNU İLK KURAN BELEDİYE

Tiyatronun toplum için önemine işaret eden Başkan Genç, "Tiyatro Okulu'nu kuran ilk belediyeyiz. Bununla da onur duyuyoruz. Biliyoruz ki, Sanattan mahrum bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir. Bu nedenle biz hayatın her aşamasında insanlarımızı sanatla buluşturuyoruz. Tiyatro, gösteri ve vakit geçirme aracı değildir. Tiyatro, eğitici bir sanat dalıdır. Bu nedenle Tiyatro Okulumuzu çok önemsiyoruz" diye konuştu.