Hayallerin gerçeğe dönüştüğü standartlar üstü, sıra dışı bir dünya kenti olma vizyonuyla belediye hizmetlerini TS EN ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemleri Standardı Belgesi ile tescillendiren Canik Belediyesi, 'Kurumsal, Kentsel ve Kültürel Dönüşüm' kapsamında son iki buçuk yılda 50'den fazla projeyi hayata geçirdi. İkisi Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan olmak üzere üst üste üç kez ödüllendirilen belediye, örnek olan kentsel dönüşüm hizmetlerinin yanısıra sosyal dönüşüm sağlayan kültürel yatırımları ile de dikkat çekiyor.

 KENTSEL DÖNÜŞÜM VE HANIM KONAKLARI

Çalışmaları devam eden Yeni Mahalle Kentsel Dönüşüm Projesi'nin yanında Soğuksu Kentsel Dönüşüm Projesi'nin çalışmalarını sürdüren Canik Belediyesi ayrıca, dört mahallede, binalara estetiklik kazandıran Güzel Evim Mutlu Geleceğim Projesi'ni uyguluyor. İlçede 5 mahalleye mini spor tesisi kazandıran, Muhtarlar Derneği Binası ve Kızılay Şube Binası'nı yapan belediye, yeni mahallelerde ise hayvan pazarları, pazar yerleri, cami ve okul çevre düzenlemeleri yaptı. Canik'te üç adet Hanım Konağı hayata geçerken, üç mahallede de Hanım Konağı çalışmaları devam ediyor.

 

BELEDİYELERE ÖRNEK OLAN PROJELER

Canik Belediyesi tarafından Kuzey Yıldızı Mahallesinde yapılan Engelsiz Kafe ve Park diğer belediyelere örnek olurken, Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Merkezi'nde yapılan Şehit Uhud Kadir Işık Bilim ve Sanat Merkezi, Şehit Engin Tilbeç Kreş ve Gündüz Bakım Evi hayata geçen yeni projeler. Şehit Erol Olçok 15 Temmuz Müze ve Kütüphanesi'nin ise çalışmaları sürüyor. İlçede ilki Minik Kalpler Sıbyan Mektebi olmak üzere üç adet daha Sıbyan Mektebi hizmet veriyor. Tiyatro Okulu ve Müzik Okulu ise farkındalık oluşturan projeler arasında yer alıyor.

 

6 SEMPOZYUM, 3 ÇALIŞTAY, 9 ESER

Yerli ve Milli Oyuncak Müzesi ile 15 Temmuz Şehitler Tepesi Projesi projeleri devam ederken, Bir Can Bir Fidan, Gaziosmanpaşa Kültür Tesisleri, Yavuz Selim Eğitim ve Kültür Merkezi, Şehit Cennet Yiğit Eğitim, Kültür ve Spor Tesisi farklı mahalleleri süslüyor. 6 adet uluslararası sempozyuma imza atan ve üç adet çalıştay gerçekleştiren Canik Belediyesi, Samsun'un tarihi şifrelerini ortaya koyan 9 adet kültür eseri ile de öne çıkıyor. Uluslararası projelere de imza atan Canik Belediyesi, Bangladeş, Çad ve Somali’de su kuyuları açtı, Azerbaycan’da Çeçen Mültecilere kurs merkezi yaptı ve Suriye'ye yardım tırları gönderdi.

 

14 TESİSE 14 ŞEHİT İSMİ

Son iki buçuk yılda yüzlerce öğrenciyi 'Samsun’un Çocukları Milli Mücadele Yolunda' projesi kapsamında Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş mücadelesi sırasında uğradığı şehirlere gönderen belediye, 100. Yılında Çanakkale ve Mavi Marmara projesi ile 555 genci Çanakkale'de şehitlerle buluşturdu. Düzenlediği 'Yeni Türkiye Yolunda' konferanslar serisinin ardından '15 Temmuz Öncesi ve Sonrası' konferansları ile dikkat çeken Canik Belediyesi son olarak ise 15 Temmuz'da hayatını kaybeden 14 şehidin adını 14 farklı tesise verdi.

 

TOPYEKÜN DÖNÜŞÜM

Belediyeciliği sadece yol, kaldırım yapmak olarak görmediklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Son iki buçuk yılda 50'den fazla projeyi hayata geçirmiş olmanın onurunu yaşıyoruz. Bu projelerimizin yanında saymakla bitiremeyeceğimiz kadar kültürel, sanatsal etkinliklere de imza atıyoruz. Aynı anda bir çok noktada bir çok projeyi hayata geçiriyoruz. Asıl önemlisi ise her mahallemize hizmet götürüyoruz. Yani Canik'te topyekün bir gelişim söz konusu. Fiziksel gelişim sağlarken, sosyal ve kültürel dönüşümü de sağlıyoruz" dedi.