Canik Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Gölalan Mahallesi okul ve cami çevre düzenlemesi çalışması düzenlenen törenle hizmete açıldı. Toplam 750 bin lira yatırım bedeli olan ve okul ve cami çevre duvarı, okul bahçesine parke döşemesi, yol parke döşemesi, okul, Kur'an kursu ile cami boyama, oyun gurubu, bitkilendirme ve aydınlatma çalışmalarını kapsayan açılış törenine Başkan Osman Genç'in yanısıra, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Canik Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Genç, Canik Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Filiz Yavuz, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

'YAŞANABİLİR BİR ŞEHİR İÇİN'

Açılış töreninde yaptığı konuşmada mahalle ayrımı yapmadan vatandaşların taleplerini yerine getirdiklerini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "Şehrimiz topyekün daha yaşanabilir ve daha sağlıklı olsun istiyoruz. Bu kapsamda da mahallelerde okullara ve camilere büyük önem veriyoruz. Cami kelimesi toplanma manasına geliyor. Camiler ibadet alanları olma dışında birer toplanma mekanıdır. Buralar sadece namaz kılma mekanı değil, halkın toplanacağı, her türlü derdini konuşabileceği, buluşup istişare edebileceği, Kur'an-ı Kerim gibi eğitimleri alabileceği, değerlerimizi geleceğe taşıyacak güzel mekanlardır" dedi.

'MAHALLE KÜLTÜRÜ OLUŞTURUYORUZ'

Okul ve camileri önemsediklerini vurgulayan Başkan Genç, "Okullarımız, geleceğimize yön verecek çocuklarımızın eğitim yuvalarıdır. Camilerimiz ise Allah’ın evidir. Bu nedenle bu iki kuruma ayrıcalık yapıyoruz. Gölalan Camimiz, tüm çevresiyle yenilendi, düzenlendi. Bölgeye yakışır hale geldi. Oyun gurubu oluşturduk. Çocuklarımız buraya gelsin, buluşsun. Bizden sonraki nesillere kalıcı eserler teslim etmeyi amaçlıyoruz. Mahalle şehrin küçük ölçekli halidir. Şehrin dönüşümünde en önemli kavram mahalle kültürüdür. Canik'i mahalle kültürü üzerine inşa ediyoruz. Yalnızca mekanları düzenleyerek geleceği güçlü inşa edemeyiz. Bunun için mahalle kültürü, toplumsal ve sosyal dayanışma için çok önemli. Bu manada mahallelerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz" diye konuştu.

'KAYNAKLARI SEFERBER EDİYORUZ'

Caniklilerin her türlü problemiyle ilgilenmeye çalıştıklarını da dile getiren Başkan Genç, "Hangi alanla ilgili olursa olsun halkımızın yaşam konforunu artırmak amacıyla her türlü sıkıntıyı çözmeyi görev biliyoruz. Bu uğurda kaynaklarımızı seferber ediyoruz. İlçemizde bulunan ve vatandaşlarımızın kullanımında olan ortak kullanım alanlarında gerekli olan çalışmaları yapıyoruz. Gölalan'daki okul ve camimizde yaptığımız çevre düzenlemesi ile burada hoş bir görüntü ortaya çıktı. Mahallemize ve ilçemize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

'REKOR DÜZEYDE EVET ÇIKACAK'

Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumuna da değinen Başkan Genç, "Türkiye’miz büyük bir dönüşüm sürecinde. 16 Nisan'da yapılacak referandum geleceğimizi yakından ilgilendiriyor. Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için her evet çok önemli. Bu referandum istikrarsız, koalisyonlarla ve vesayetle yönetilen eski Türkiye'yi geride bırakmak için bir fırsattır. Milletimizin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendireceğine inanıyorum. Canik olarak ise 16 Nisan'da inşallah sandıktan rekor düzeyde evet çıkacaktır" şeklinde konuştu.

AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler de, Canik'te belediye tarafından mahallelere yapılan her yatırımdan mutluluk duyduklarını belirterek, şunları söyledi: "Başkanımız hizmet etmekten yorulmuyor. Her gün bir mahalleye temel atmaya ve açılışa koşuyoruz. Bu da Canik'in ne kadar hızlı dönüştüğünün ve geliştiğinin göstergesidir. Başkanımıza ilçemize yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz."

Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, diğer protokol üyeleri ile birlikte "hayırlı olsun" diyerek Gölalan Mahallesi okul ve cami çevre düzenlemesinin açılışını gerçekleştirdi. Açılış sonrası Gölalan Mahallesi Muhtarı Cemal Memu, mahallelerine yaptığı yatırımlar nedeniyle Başkan Genç’e plaket verdi.