Başkan Genç, "Atatürk milleti değil, düşmanı denize dökmek için Samsun'a çıktı. Samsun 'Milli İrade' şehridir. Milli iradeye düşman olanlar burada barınamaz" dedi.

Referandumda evet diyecek halka yönelik, "Diyelim ki 'Evet' çıktı, kimse heveslenmesin. Biz yine Samsun'dan başlarız, Amasya'ya gideriz, Sivas'a gideriz, Ankara'ya geliriz. Buradan İnönü'ye, Sakarya'ya, Dumlupınar'a... Ulan sizi İzmir'e kadar kovalamazsak anamızdan emdiğimiz süt helal olmasın. Sizi de sizin yedi göbek sülalenizi de bütün emperyalistleri de yine İzmir'den denize dökeriz" sözleriyle tepki çeken CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'a bir tepki de Canik Belediye Başkanı Osman Genç'ten geldi. Tepkisini ilçeye astığı pankartla gösteren Genç, "Samsun 'Milli İrade' şehridir. Milli iradeye düşman olanlar burada barınamaz" dedi.

'SAMSUN MİLLET DÜŞMANLARINI BARINDIRMAZ'

CHP Milletvekili Bozkurt'un sözlerini kınayan Başkan Genç, "Milli İrade şehri Samsun, millete düşman olanlara izin vermez. Atatürk milleti değil, düşmanı denize dökmek için Samsun'a çıktı. Samsun 'Milli İrade' şehridir. Milli iradeye düşman olanlar burada barınamaz. Milleti düşman görerek, denize dökmeyi düşünen zihniyeti şiddetle kınıyoruz. Bu ülkenin bayrağının altında siyaset yapıp, bu milleti denize dökmekle tehdit etmek kimsenin haddine değil. Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, alevi ve sünnisi ile her çeşit farklılığımızı zenginlik bilerek Çanakkale'de, Malazgirt'te, Dumlupınar'da, Sakarya'da yıllarca nasıl destan yazmış isek, referandumdan sonra da yine omuz omuza kahramanlık destanları yazmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

'BU ÜLKENİN SAHİBİ MİLLETTİR'

Halka bugüne kadar hep üstten bakan zihniyetin, bugün de evet oyu veren insanları Yunanistan'ın işgal ordusuyla aynı tuttuğunu dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: "Ben bu ifadeleri dolayısıyla kendisini şiddetle kınıyorum. Milleti Yunan askeriyle aynı kefeye koyan anlayış kesinlikle lanetlenecek bir anlayıştır. 'Yedi sülalenizi denize dökeriz' diyen ve tehditler savuran, milletimizi Kurtuluş Savaşı'nda ülkemizi işgal eden Yunanlılara benzeten CHP'li vekili milletimizin vicdanına bırakıyorum. Bu ülkenin sahibi millettir. Gerekli cevabı milletimiz, sandıkta çok kuvvetli şekilde 'evet' diyerek verecektir. Aziz milletimiz bu zihniyeti 16 Nisan'da sandığa gömecektir" ifadelerini kullandı.