Canik Belediye Başkanı Osman Genç, " Vakit, Hz. Ali’nin ifadesiyle; “En tehlikeli düşman bize benzeyip de bizden olmayan” tanımındaki hainleri bulma ve bunlardan arınma vaktidir." dedi. AK Parti Canik İlçe Danışma Toplantısı Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in de yer aldığı toplantıya AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, İlçe Teşkilat Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Canik İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, AK Parti İlçe Canik Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, mahalle temsilcileri ve partililer katıldı. Teşkilat çalışmalarının görüşüldüğü ve partililerin dinlendiği toplantıda, birlik ve beraberliğe dikkat çekildi.

SİYASET BİR SORUMLULUK İŞİDİR

 İlçe Danışma toplantısında konuşma yapan Başkan Genç,” Bizler Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın kurduğu bir partide siyaset yapıyoruz. Onun kurduğu partide siyaset yapmak sorumluluk gerektiriyor. Onun çalışmasına ayak uyduracak bir performansla çalışmayı gerektiriyor. Çalışmak sadece yol, kaldırım, bina yapmak ya da seçim zamanları oy toplamak değildir bana göre. Bir vatandaş olarak hepimizin şehrimize, geleceğimize, vatanımıza ve milletimize karşı sorumluluğu var.15 Temmuz'da maalesef acı bir tecrübe yaşadık. Milletimizin ve ülkemizin birliğine, bütünlüğüne, huzuruna kasteden hain FETÖ/PDY terör örgütü, ülkemiz ve milletimiz üzerinde hala oyunların olduğunu bir kez daha göstermiştir “ dedi.

BU SÜRECİ KİMSE NORMALLEŞTİREMEZ

FETÖ/PYD operasyonları sürecini sulandırmak isteyenlerin olduğunu belirten Başkan Genç, ”Atalarımız ne güzel söylemiş. Bulanık suda balık avlanmaz. Ancak algı darbecileri, suyu bulandırmak istiyor. Gündemi değiştirmek, gündemi normalleştirmek isteyenler var. Biz Canik’te bir oy için dahi olsa bu yapıya müsaade etmedik. Özellikle 2014 yerel seçimlerinde bu yapıyla sokak sokak mücadele ettik, etmeye de devam ediyoruz. Biz tek bir hain kalmayıncaya kadar sürecin normalleşmesine izin vermeyeceğiz. Fakat şehrimizde bu mücadeleyi sulandırmak isteyen algı darbecilerinin hesaplarını hep birlikte ters yüz edebiliriz. Buradan şunu da belirtmek isterim ki; ülkemizin ve milletimizin geleceğini canları pahasına savunan kahraman şehitlerimizin hakkını asla ödeyemeyiz” dedi.

 

HAİNLERİ KORUMAK, HAİNLİKTİR

FETÖ/PYD terör örgütü ile mücadelenin bir vatan meselesi olduğuna dikkat çeken Başkan Osman Genç, “Bize göre hainleri korumak, saklamak da en büyük hainliktir. Hain FETÖ'ye karşı Samsun'da en etkili mücadeleyi ilk andan itibaren sürdüren Canik Belediyesi'dir, biziz. Aynı kandan, candan da olsak kim hainse onu gözünün yaşına bakmadan devlete teslim etmek zorundayız. Aksi durumda vatanımıza, milletimize, çocuklarımıza ve geleceğimize karşı en büyük kötülüğü yapmış oluruz. Temsil ettiğim misyon, vatan, millet sevgim bakımından, Yeni Türkiye’nin yoluna mayın döşeyen hainlerin karşısına Mısır'daki Rabia meydanında şehit düşen Esma gibi dikilmek, aziz milletimin daima yanında olmak benim boynumun borcudur” dedi.

ASIL MÜCADELE ŞİMDİ BAŞLADI

Canik Belediyesi olarak FETÖ/PYD ile yıllardır mücadele ettiğini belirten Canik Belediye Başkanı Osman Genç, ”15 Temmuz gecesi ve daha öncesinde de FETÖ yapılanmasına karşı daima dik duruş gösterdik ve göstermeye de devam edeceğiz. 15 Temmuz gecesinden itibaren 27 gün boyunca milli iradeye sahip çıkmak adına milletimizle omuz omuza meydanlardaydık. Ancak asıl mücadele 16 Temmuz'dan itibaren başlamıştır. Bu hainlerle hep birlikte mücadele etmezsek, ülkemiz ve milletimiz üzerinden asla tehlike kalkmaz. Bunu böyle bilmek ve ona göre davranmak zorundayız” dedi. Canik İlçe Başkanı Ercan Eler yaptığı konuşmasında, “Ak Parti Canik teşkilatı olarak gerek 15 Temmuz öncesinde, gerekse darbe girişimi sonrasında her alanda bu hain yapıyla mücadele ettik. Etmeye de devam edeceğiz. Bu anlamda dimdik ayakta duran teşkilatıma ve en başta da Başkanımız Osman Genç’e teşekkür ediyorum” dedi.