Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 16 Nisan'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi referandumu için çalışmalarını sürdürüyor. Gittiği her yerde vatandaşlara yeni yönetim sistemini ve anlatan evet oyu isteyen Başkan Genç, akşam Hasköy Mahallesi'nde bir sitede mahalle sakinleriyle buluştu, gündüz ise Salıpazarlı vatandaşlarla kahvaltıda biraraya geldi. Toplantılarda vatandaşlara Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin önemini anlatan Başkan Genç, sandığa atılacak her Evet oyunun güçlü Türkiye'nin geleceğine çakılan bir çivi olduğunu söyledi.

'ÇOK BAŞLILIK ORTADAN KALKACAK'

Hasköy mahallesi sakinleriyle sohbet eden Başkan Genç, Yeni Türkiye'nin dönüşümüne katkı sağlamak için çalıştıklarını belirtti. 16 Nisan'dan sonra istikrar olacağını ve hızlı karar alınacağını ifade eden Genç, yeni sistemle birlikte çok başlılığın ortadan kalkacağını ve Cumhurbaşkanlığı yönetim sistemiyle Türkiye’nin adeta uçarak 2023, 2053, 2071 hedeflerini yakalayacağını söyledi. Genç, "Son 15 yılda ekonomide, siyasette, yönetimde daha birçok alanda elde edilen başarıları daha da artırarak geleceğe taşıyacağız. Güçlü Türkiye için daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz" dedi.

'TÜRKİYE'NİN İŞİ, AŞI BÜYÜYECEK'

Türkiye'nin istikametini 16 Nisan'da milletin belirleyeceğine işaret eden Başkan Genç, "Bu millet oynanmak istenen kirli oyunu görüyor ve biliyor. Gittiğimiz yerlerde gördüğümüz tablo gayet güzel. Bütün esnaflarımız, vatandaşlarımız, kardeşlerimiz 16 Nisan'ın öneminin, 'evet' sonucunun ülkeye getireceği güzelliklerin farkındalar. Türkiye, 'evet'le Avrupa'yı inletecek. Birileri eski Türkiye'nin devamından yana ama biz eski sistemden rahatsızız. Biz istiyoruz ki dünyayla daha fazla rekabet edelim, daha fazla hızlanalım. İstiyoruz ki Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle Türkiye'nin işi, aşı büyüsün" diye konuştu.

'16 NİSAN'DA MİLLET KONUŞACAK'

Avrupa'nın Türkiye'nin büyük güç olmasından rahatsız olduğunu dile getiren Başkan Genç, "Türkiye kısa süreli hükümetlerle çok zaman kaybetti. Bu zamana kadar hızlı yol alamamamızın birinci sebebi istikrarsız, kısa süreli hükümetler. Artık kaybetmeye tahammülümüz yok. Türkiye artık güçlü olmak durumunda. Ayakta kalmanın yolu güçlü olmaktan geçiyor. Güçlü olmak için artık direksiyonu iki kişiye vermeyeceğiz. Artık 16 Nisan'da herkes susacak, aziz milletimiz konuşacak. Milletimizin vereceği her "evet" oyu Türkiye'yi daha da ileri taşıyacaktır" şeklinde konuştu.

'PARTİ SEÇİMİ DEĞİL'

Salıpazarı İlçesi Cevizli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyeleriyle de buluşan Başkan Genç, milletin ve devletin bekası için, Türkiye’nin istiklal ve istikbali için herkesi evet oyu vermeye davet etti. Başkan Osman Genç, "Bu referandum parti seçimi değil. Bu millet 15 Temmuz'da tanklara, F-16'lara göğüs gerdi, 16 Nisan'daki 'evet' bunun tekrarıdır. Mesele memleketse gerisi teferruattır. 16 Nisan'da sandığa atılacak her Evet, güçlü Türkiye'nin geleceğine çakılan bir çividir. İnşallah güçlü Evet'le güçlü Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.