Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Hicri Takvimin başlangıcı olan Muharrem ayı nedeniyle bir mesaj yayımladı. Mesajında Türk ve Müslüman aleminin Hicri yılbaşını kutlayan Başkan Osman Genç, Muharrem ayında Peygamberimiz Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in şehit edildiğine işaret ederek, bugün ülkemizde yeni Kerbelalar yaşatmak isteyen iç ve dış mihrakların olduğunu, ancak Türk milletinin bu oyunlara asla izin vermeyeceğini 15 Temmuz'daki birlik ve beraberliğiyle gösterdiğini söyledi.

 'BİRLİK VE BERABERLİK RUHU'

Son zamanlarda ülkenin ve milletin birlik-beraberliğine, ülkenin huzuruna kasteden derin güçlerin olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "FETÖ/PDY terör örgütü de 15 Temmuz gecesi ülkemizde yeni bir Kerbela yaşatmayı amaçlamıştır. Ancak aziz milletimiz birlik ve beraberliğiyle buna izin vermemiştir, bundan sonra da vermeyecektir. Tarih boyunca mazlumların umudu olmuş aziz milletimizi bölmeye, aramıza nifak sokmaya çalışan şer odaklarının oyunlarını bu birlik ve beraberliğimizi daha da güçlendirerek bozabiliriz" dedi.

 'HERKESE GÖREV DÜŞÜYOR'

"Kaynağı, amacı, adı ne olursa olsun, her türlü terör örgütünün hep birlikte karşısında olmak mecburiyetindeyiz" diyen Başkan Genç, şunları söyledi: "Geçmişte yaşadığımız acı olaylar ve henüz çok yakın zamanda yaşadığımız 15 Temmuz gecesi, hainlerin ülkemiz ve milletimiz üzerinde hala gözü olduğunu göstermektedir. Bu nedenle her bir vatandaşımıza bu hainleri içimizden temizleme noktasında görev düşmektedir. Bu duygularla Muharrem ayının birlik ve kardeşlik duygularının daha da gelişmesine vesile olmasını diliyor; tüm hemşehrilerimizin ve İslam aleminin Muharrem Ayı ile Hicri Yılbaşı'nı tebrik ediyorum."