AK Parti Canik İlçe Teşkilatı'nın İlçe Danışma Toplantısı Canik Kültür Merkezi'nde yapıldı. Canik Belediye Başkanı Osman Genç, AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Korucu, İlçe Gençlik Kolları Başkanı Serkan Asma, teşkilat yöneticileri ve mahalle temsilcilerinin katıldığı toplantıda, parti çalışmalarının değerlendirmesi yapılırken, parti yöneticileri ve mahalle temsilcileri fikir ve görüşlerini de paylaştı.

 'KOŞMAK ZORUNDAYIZ'

Toplantıda konuşan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yeni Türkiye'nin oluşumunda şehirlerin rolünün çok büyük olduğuna işaret ederek, "Türkiye'nin büyümesi ve gelişmesi, demokrasinin yerleşmesi şehirlerimize bağlıdır. Şehirlerimizin akıbeti de iyi yönetilmelerine bağlıdır. Yani şehirleri kalkındıracak olan yerel yönetimlerdir. Bu bakımdan şehir olarak Yeni Türkiye'de Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın hızına yetişmek için koşmak zorundayız. Dolayısıyla Samsun olarak biz de yerel ölçekte Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesine daha fazla katkıda bulunmalıyız" dedi.

 'TÜRKİYE ÖZÜNE DÖNÜYOR'

AK Parti’nin ortaya koyduğu 2023, 2053 ve 2071 hedefinin sadece sloganlaşmış bir hikayenin öyküsü olmadığını belirten Başkan Genç, "2023 hedefi Dünya'daki 10 büyük ekonominin arasına girme mücadelesinin simgesidir. Bu nedenle 2023 yolunda Türkiye'nin yapması gereken en önemli şey, Anayasa'nın değişimidir. İnşallah Türkiye olarak bunu gerçekleştireceğiz. Türkiye, seçilmiş Cumhurbaşkanı liderliğinde büyük olma, öze dönme, kendini bulma yolunda hızla ilerliyor ve bunun için gerekli adımları da atıyor" diye konuştu.

 'OYUNLAR ASLA BİTMEZ'

İç ve dış mihrakların büyüyen ve güçlenen Türkiye'ye saldırdığına da vurgu yapan Genç, "Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmaması için ellerinden geleni yapıyorlar. Şimdi de neymiş efendim, Avrupa Parlamentosu Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne giriş sürecinin durdurulması için tavsiye kararı almış. Türkiye'ye karşı oynanan bu oyunlar, bu planlar tarihten bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da asla bitmez. Biz bir olursak, güçlü olursak, önce evimizi, sonra mahallemizi, daha sonra ilçemizi, şehrimizi ve en sonunda ülkemizi daha ileriye taşımak için gayret gösterirsek, ne Avrupa Birliği'ne ne de başka bir şeye ihtiyacımız olur" ifadelerini kullandı.

 'HER ŞEYİ MERKEZDEN BEKLEYEMEYİZ'

Yarını imar etmenin sorumluluğunu taşıdıklarını da dile getiren Başkan Genç, şunları söyledi: "Yeni Türkiye'de Belediye Başkanı memur değildir, şehrin kaynaklarını en verimli şekilde kullanan ve şehrin vizyonunu genişleten CEO gibidir. Bu çağ özel sektör çağıdır. Yerel yönetici, tıpkı bir CEO, bir işadamı gibi düşünmeli, her şeyi merkezden beklememelidir. Bizler sadece bugünün şehirlerine, bugünün insanına, bugünün Türkiye'sine karşı sorumlu değiliz. Dünya hızla değişiyor ve bu değişimi yakalayanlar ayakta kalabileceklerdir. Biz de şehir olarak değişimi yakalamalıyız."

 GÖKSEL: ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

AK Parti İl Başkanı Muharrem Göksel de, yeni anayasa için referandum sürecine girildiğine vurgu yaparak, bu süreçte parti teşkilatları olarak çok çalışmaları gerektiğini söylerken, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, ilçe teşkilatı olarak yeni anayasa sürecine en iyi katkıyı vermek için çalışacaklarını ve uyum içerisinde çalıştıklarını belirtti.