AK Parti Çarşamba İlçe Danışma Meclisi Toplantısı, İlçe Başkanlığı Toplantı Salonu'nda AK Parti Samsun Milletvekilleri Ahmet Demircan ve Fuat Köktaş, AK Parti Çarşamba İlçe Başkanı Halit Doğan, Belediye Meclis ve teşkilat üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İlçe Başkanı Halit Doğan katılımcılarının Ramazan Ayı'nı tebrik ederek yaptıkları teşkilat çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Sözlerine ülkemizin ve milletimizin birliği ve dirliği için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anarak başlayan Milletvekili Köktaş ise, "Şuan burada huzur içinde bir arada, işlerimizi, ibadetlerimizi rahat bir şekilde gerçekleştiriyor isek, bunları ülkemizin, istiklali, güvenliği için aziz canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin sayesindedir. Bir kez daha aziz şahitlerimizi dualarla yad ediyor, gazilerimizi saygıyla, şükranla anıyorum.
Değerli yol arkadaşlarım; Türkiye olarak çok uzun zamandır kapısında nöbet tutturulduğumuz, adeta tek ayak üstünde bekletildiğimiz , her türlü hizmette standartlarının yüksek olduğunu düşündüğümüz, gözümüzde çok büyüttüğümüz, dünyayı yönettiğini sandığımız, Avrupa Birliği'nin geçtiğimiz günlerde İngiltere'nin aldığı karar ile parçalanma sürecine girdiğini gördük.
Aslında ben burada farklı bir konuya dikkat çekmek istiyorum. İngiltere halkı AB'den çıkacağız diye söz söylerken, orada çıkmama, AB'de kalma noktasında propaganda yapan, kampanya yürüten  Başbakan sayın Cameron vardı. Fakat ne oldu, çıkan sonuca göre  sayın Cameron başarısız oldu ve kendisi istifa etme ve başbakanlığı bırakma yönünde bir açıklama yaptı ve o süreci başlatmış oldu.
Fakat bakıyoruz ki, ülkemizde üst üste girdiği bütün seçimleri kaybedenler, oturdukları koltuktan kalkmamak için her türlü oyunu oynuyorlar. İşte oradaki demokrasi anlayışı ile buradaki demokrasi anlayışının muhalefet üstündeki etkisi ortada.
Değerli hemşehrilerim; Çarşamba ve Samsun özelinde bir çok projeyi milletvekili arkadaşlarımızla birlikte yakından takip ediyoruz. Eğitim, ulaşım, sağlık  bunların bir kısmı gerçekleşti, bir kısmı ise zamana ve zemine göre yapım aşamasında hareket ediyor. Milletimizin huzuru ve refahı için yapılacak olan çalışmaları burada istişare edilerek genele ve yerele yayılmasını sağlamak ve halkımızın mutluluğuna mutluluk katacak hizmetleri hayata geçirmek, bizim için büyük önem arz etmektedir.

Bu düşünceler içinde yaklaşan Kadir Gecenizi ve Ramazan Bayramı'nızı şimdiden tebrik ediyor, Rabbim nice bayramları bizleri eriştirsin diyorum. " dedi.

AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan ise, ülke gündemi üzerinde bir konuşma yaptı. Toplantı sunumların değerlendirmelerin ardından sona erdi.