Samsun’un Çarşamba ilçesinde 310 metre uzunluğu ile ilçenin en uzun köprüsü olacak olan ve Hürriyet ile Kumtepe arasını birbirine bağlayacak köprünün inşaat çalışmalarında artık sona gelindi. Samsun Valisi Osman Kaymak ile birlikte köprüdeki son durumu ve bağlantı yollarını inceleyen Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, köprü ile birlikte Hürriyet ve Kumtepe arasındaki ulaşım sorununun artık sonlandığını söyledi.

ÇALIŞKAN ÇARŞAMBALI GÜLE GÜLE KULLANSIN

En son 210 metre uzunluğunda Hacılıçay Köprüsü ile 11 mahalledeki ulaşım sorununu ortadan kaldırdıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "ilçemizde bir köprüye daha ihtiyaç vardı. Hürriyet ve Kumtepe arasındaki bir çok mahallede bağlantı yollarının kopuk olması halktan gelen yoğun talep ve bölgedeki, ticari, sosyal durumları da göze alarak bir köprünün daha yapılmasına karar vermiştik ve hemen işe koyulmuştuk. Bugün yaptığımız çalışmalarda artık sonlara yaklaştık. Yaklaşık iki ay gibi kısa bir süre sonra köprümüzün açılışını yapacağız. Köprümüz açıldığında  Hürriyet, Kumtepe ve civardaki köylerin karşıdan karşıya geçme imkânı oluşmasıyla, vatandaşımız Darboğaz’a kadar gidip karşıdan karşıya geçmek zorunda kalmayacak. İktisaden mal ve ticaretlerini birbirlerine daha rahat aktarabilecekler. Çalışkan Çarşambalı çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız güle güle kullansın" dedi. Başkan Yılmaz, son olarak Hürriyet ve Kumtepe arasında yapılan köprünün 7 milyonluk bir yatırım olduğunu sözlerine ekledi.

SELZEDE ÇİFTÇİLER DE UNUTULMADI

Köprü inşaatı incelemesi sonrasında Vali Kaymak, Başkan Yılmaz ve beraberindekiler Çarşamba Ovası'nda geçtiğimiz aylarda yaşanan sel felaketinde tarım ürünleri zarar gören vatandaşların sorunlarını dinledi. Vali Kaymak ve Başkan Yılmaz'ın incelemelerinde Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, Çarşamba Kaymakamı Mustafa Güney ve Samsun Büyükşehir Belediyesi bürokratları da yer aldı.