CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akçagöz, basın mensuplarına gündem hakkında değerlendirdiği metni gönderdi. Akçagöz’ün hükümeti sıklıkla eleştirdiğini basın metninde İstanbulda Kahve Kahve dolaşıp iç savaş çığırtkanlığı yapan ve savcının katillerini teşekkür eden gençlere arka çıkdı.

 'laiklik' vurgusu yapıp Devleti ve Hükümeti Katil yerine koyan Hamit Dışkaya ve arkadaşı Ayşegül Başar'ın, 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek' suçlamasıyla tutuklanması karşısında bir açıklama yapan CHP Samsun İl Başkanı Av.Tufan Akcagöz, " Gençler ne söylüyor ve tutuklanmayı gerektirecek ne yaptı? 

Laikliği savunan ve aslında toplumsal barışa hizmet eden ve toplumsal barışa giden yolun en önemli dinamiğinin laiklik olduğunu söyleyen gençler, halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmekten tutuklu. İnsanın havsalası almıyor. dedi

Chp Genel merkezindende gençlere sahip çıkan Twitterler atıldı.

 

 CHP İl Başkanı Tufan Akçagöz’ün ve CHP Partisinin savunduğu gençler İstanbulda kahve kahve gezerek iç savaş çığırtkanlığı yapmış ve  Cumhuriyet gazetesi çalışanı Aysegül Başar'ın Şehit Savcı Selim Kiraz'ın katili 2 DHKP-C'li teröristi öven Twitleri ortaya çıkmıştı.