Suriyede Son Dakika

 ABD Esed ordusunu vurdu, 62 ölü ve yüzlerce yaralı var.

İsrail Esed ordusunu vurdu, ölü ve yaralı sayısı bilinmiyor. Bu gece gerçekleşen bu saldırıların arkasının geleceği tahmin ediliyor.

 Rusyadan Flaş çağrı. BMGK acil toplansın

 Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, İsrail ordusuna ait savaş uçağı, Suriye topraklarından Golan Tepelerine roket atılmasına misilleme olarak sınırdaki Kunaytra kentinde rejime ait askeri noktalara saldırı düzenledi.

 Kaynaklar saldırıda, Kunaytra'nın Baas ilçesinde "Milli Savunma Seriyyesinin" hedef alındığını, 1 kişinin öldüğünü ve yaralananların olduğunu ifade etti.

 Kunaytra'nın kuzey kırsalında üç yıldan bu yana rejim güçleri, Hizbullah ve muhalif gruplar arasında çatışmalar meydana geliyor.

 İsrail ordusu daha önce yaptığı açıklamada, Suriye topraklarından Golan Tepelerine atılan rokete "Demir Kubbe" sistemiyle karşılık verildiğini, roketin İsrail topraklarına doğru indiğini ve olayda herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını duyurmuştu.

 ABD ESED ORDUSUNU VURMUŞTU

 Suriye ordusu, ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyonun, Deyr Ez Zor yakınlarındaki mevzilerini bombaladığını duyurmuş, 62 askerin öldüğünü, 100 askerin de yaralandığını açıklamıştı. Suriye'nin resmi haber ajansı SANA da bombardımanın El Tharda Dağı'nda gerçekleştiğini aktarmıştı.

 Öte yandan Russia Today'e (RT) bilgi veren Pentagon kaynakları, söz konusu haberlerin incelendiğini belirtti.

 CENTCOM: YANLIŞLIKLA VURULDU

 ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD öncülüğündeki koalisyona ait jetlerin Deyr Ez Zor'da Suriye ordusu mevzilerini vurduklarını doğruladı. Açıklamada, Suriye askerlerinin 'yanlışlıkla' bombalandığı iddia edilerek hedefin IŞİD mevzileri olduğu ifade edildi.

 RUSYA BMGK'YI TOPLANTIYA ÇAĞIRDI

 Rusya Dışişleri Bakanlığı, IŞİD'le mücadele eden Suriye ordusunun bugün Deyr Ez Zor'da uluslararası koalisyonca 'kazara' vurulduğunu itiraf eden ama Rusya'nın bombardımanlardan önce bilgilendirildiğini öne süren ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'na karşı açıklama yayınladı.

 Açıklamada, Suriye'deki durumun 12 Eylül'de başlayan ateşkesten bu yana daha da kötüleştiği belirtildi.

 Washington'dan detaylı açıklama talep eden Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin Deyr Ez Zor'daki bombardımanı konusunda kendilerini bilgilendirdiği iddiasını da yalanladı.

 

 

 

Öte yandan Rusya, 62 Suriye askerinin öldüğü, 100'ünün de yaralandığı bombardıman sonrası Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni (BMGK) acil toplantıya çağırdı.

 

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), koalisyon güçlerinin Deyr Ez Zor'daki Suriye ordusu mevzilerini vurduklarını itiraf etmiş, 'IŞİD hedefleri vurulmak istenirken bir kaza meydana geldiğini' savunmuştu.