Olağanüstü hal ilanı Prootestoların ardından Charlotte

43 yaşında Keith Lamont Scott: Polisin bu kişiyi öldürmesiyle başlayan olaylarda Vali olağan üstü hali ilan etti.

Polislerin siyahilere karşı takındığı tavır tüm ülkede protesto edilirken o kentte ohal ilan edildi. Vali zor durumda. North Carolina

Cuma günü Tulsada bir siyahi, polisi öldürdü ve Oklahoma kentinde de protestolar devam etmekte.

Polis siyahi adamı başka birinin vurduğunu iddia etse de siyahiler buna inanmadı ve protestoya devam dediler.

Yetkililer scottun ölümünden sonra protestoları bastırmak için gözyaşartıcı bomba ve şiddet kullanmasına rağmen protestolar dinmiyor.

Mark Thompson, dosdoğru bir yayın, insan hakları odaklı bir gösteri, El Cezire'ye verdiği demeçte: "Bu trajik bir iş.  Charlotte halkı için çok üzücü bir gece Dr [Martin Luther] Kral dediği gibi sözde değil.. ayaklanmaların duyulmamış dili vardır. Bu bir uzantısı ve Keith Lamont Scott günümüz linç halinin doğrudan sonuncusudur. "dedi


Çakışan hesaplar

Polis, Scott elinde kitap değil silah tutuyordu desede mahalleli 43 yaşındaki adamın otobüs durağında çocuğunu beklediğini iletiyor.

"Sen gerçek isyanın ne dmek olduğunu merak etmek zorundasın?" dedi Thompson El Cezireye


Olağanüstü hal

Kuzey Carolina Valisi Pat McCrory o olağanüstü hal ilan ve düzeni sağlamak ve şehir korumaya yardımcı olmak için Ulusal Muhafız ve eyalet polisi arayan, Charlotte'un polis şefi bir isteği kabul edildi Çarşamba günü geç saatlerde açıklandı.

Protestocular "Kara madde yaşıyor" ve ilahi olan "Eller yukarı, ateş etmeyin". Ancak göstericiler ve polis arasında bazı çatışmalar görevlileri flaş bombası ve yürüyüşçülerin karşılığında havai fişek atmak ateş gördüm.

New York'ta bir dayanışma ;protestocular sloganlar atarak ve okuma pankartlar taşıyarak "Siyah Amerika'nın savaşı durdurun" "Kara madde yaşıyor" ve.

Kaynak: el Cezire