İsmetpaşa Mahallesinde Yabancı Dil Kursu binası önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile başladı. Açılış konuşmasını yapan Aday Eğitim Kurumları Kurucusu Yüksel Kaygısız “Açılışımıza hepiniz hoş geldiniz. Yabancı Dil Kursumuzun destek aldığımız Amerikan Lıfe kurumu da buradalar. Onlarda bilgilendirme yapacaklar. Bizim buradaki farkımız yaş kavramı olmadan anaokulundan başlayarak üniversite alanına kadar yabancı dil alanında eğitim alınacak bir kurum. Bafra’ya hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaygısız’ın ardından konuşan Amerikan Lıfe Kurucularından olan Sedat Uygun “Amerikan Lıfe 53 bayisiyle neyi yapıyorsa Bafra için daha fazlasını uğraştık. Biz şöyle bir eğitim veriyoruz. Farklı dillerde oluyor sadece İngilizceyle sabit kalmıyoruz. Anaokulundan itibaren başlayıp tüm eğitimi boyunca gençlerimizi hazırlıyoruz” dedi.

Açılışta konuşan Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, “Aday Eğitim Kurumları Bafra’da eğitim noktasında çok ciddi katkı sağlayan bir kuruluş. Özel okullarımız bu yükün altına girdiği anda devletimizin de yükü azalacaktır. Bafra’ya katkı sağlıyorlar. Bundan sonra da daha güzel hizmetlerini görmeyi arzuluyoruz”dedi.

Kılıç’ın ardından kürsüye çıkan Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, “Yabancı dil bilen insanlara ihtiyacımız var. Bu kurumun bir nebze bu açığı giderip ona destek olacağını düşünüyorum. Yeni kurumumuzun Bafra’ya öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Amerikan Lıfe Kurucularından olan Sedat Uygun, Aday Eğitim Kurumları Kurucusu Yüksel Kaygısız, Bafra TSO Başkanı Göksel Başar, MHP İlçe Başkanı Barbaros Turna, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu açılış kurdelesini kesti.