Çarşamba Ticaret Borsası MYO, öğrencilerinin üniversite ve Samsun’a uyum eğitimleri kapsamında bir gezi düzenledi. Öğr. Gör. Mürsel Kan ile Öğr. Gör. Dr. Azize Zehra Çelenli Başaran’ın girişimleri ve refakatinde gerçekleşen gezide ilk olarak Bandırma Vapuru rehber eşliğinde ziyaret edildi. Ardından ulu önder Atatürk’ün kurtuluş yolunda ilk adımı attığı Kurtuluş İskelesinde o kutlu günü hatırladılar. Doğu ve Batı Park, Amisos Tepesi ve Amazon Köyü gezilerinin ardından OMÜ Merkez Yerleşke gezildi. OMÜ Yaşam Merkezi’nde dinlenen öğrenciler yeni OMÜ Merkez Kütüphanesini de ziyaret etti.

“Atatürk’ü Anlamak” için konferansa katıldılar

Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu öğrencileri, günün sonunda OMÜ AKM’de düzenlenen ve Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan’ın verdiği “Atatürk’ü Anlamak” konferansına da katıldı. 10 Kasım etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen konferansı ilgiyle takip eden genç üniversite öğrencileri daha sonra Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, Prof. Dr. Kaya Tuncer Çağlayan, Rektör Yardımcı Prof. Dr. Mehmet Kuran, Genel Sekreter Doç. Dr. Menderes Kabadayı başta olmak üzere akademisyen ve konferans katılımcıları ile fotoğraf çektirdi.

“Üniversite sadece okul ve dersten oluşmuyor”

OMÜ’nün en büyük meslek yüksekokullarından biri olarak farklı farklı illerden gelen  öğrencilerinin uyum sürecini çabuk atlatmaları konusunda çaba gösterdiklerini söyleyen  Çarşamba Ticaret Borsası Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. İsmail Aydemir sözlerine şöyle devam etti: “Üniversite sadece okul ve dersten oluşmuyor. Aynı zamanda yaşadığınız şehri, çevrenizi tanıyarak, sosyal ve kültürel ortamı keşfetmelisiniz. Oryantasyon eğitimleri aşamasında öğrencilerimize tüm bu bilgileri anlatarak ve göstererek vermeye gayret gösteriyoruz. Öğrencilerimizin bu gezilere ilgileri ve yüzlerinden okunan mutlulukları doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.” dedi.