Anadolu üniversitesi Açıköğretim sistemi tarafından düzenlenen yeni uygulama ile adaylar aynı gün içerisinde gerçekleştirilen 2 sınavada birbirine yakın binalarda girecekler.

2.5 MİLYON ADAY

14-15 Nisan tarihlerinde adayların gireceği Açıköğretim sınavının yerleri açıklandı. Sınava 81 il 25 ilçe ve KKTC-Lefkoşa 2.5 milyon aday sınava girecek.

İlk etapta Eskişehir ve İstanbul'da yürülüğe girecek olan sistemi Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney, sınav haftasından önce açıkladı.

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yücel Güney açıklamasında, "Öğrencilerin sınavlara birbirine yakın binalarda girmesi hedeflendi" İHA muhabirine açıklamalarda bulunan Açıköğretim Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Güney, "Öğrencilerimizin sınav binalarına ulaşmak için harcadıkları zamanı azaltabilmek amacıyla yürütülen çalışmalar kapsamında, bu sınav dönemi itibariyle yeni bir uygulama hayata geçirilmiştir.

Söz konusu uygulama kapsamında, öğrencilerimizin sınav binalarına atamaları yapılırken, aynı gün içindeki iki oturumda da sınava girecek öğrencilerimizin mümkün olduğunca aynı binada veya birbirine yakın binalarda sınava girmeleri hedeflenmiştir.

Yeni uygulama, başlangıçta İstanbul ve Eskişehir sınav merkezlerinde yürürlüğe konulmuş olup zaman içinde tüm sınav merkezlerine yayılımı planlanmaktadır" diye belirtti.