Sudan Al-Fashir Üniversitesi’nin Rektörü ve Rektör Yardımcısı, “Mevlana Değişim Programı” ve diğer hususlarda görüşmek üzere Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi’ne (OMÜ) geldi.
Al-Fashir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Othman Abdaljabar Ohtman Haroon ve Rektör Yardımcısı Abubakr Mohamed Juma Siam, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan ile makamında görüştü. Görüşmeye Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Kaplan, Uluslararası İlişkiler Birim Başkanı Doç. Dr. Nalan Kızıltan ile ilgili birimde görevli öğretim elemanları katıldı.
Görüşmede iki üniversite arasında “Mevlana Değişim Protokolü” imzalandı. Protokolle Al-Fashir Üniversitesi ile OMÜ arasında işbirliği başlatıldı.
“Mevlana Değişim Programı”, yurt dışında eğitim veren yükseköğretim kurumları ile Türk üniversiteleri arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir program olarak, 2011 yılından beri yürütülmektedir. Bu değişim programının diğer programlardan farkı, coğrafi sınırlama olmadan bütün dünya yükseköğretim kurumları ile anlaşmaların yapılabiliyor olmasıdır.