Programa  İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan TOK, Samsun Üniversitesi Rektörü Mahmut AYDIN,  Gençlik Spor İl Müdürü, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları, İlçe Mili Eğitim Müdürleri, İl Kültür Müdür Yardımcıları, Memur-Sen’in Samsun Şube Başkanları ve yönetimleri, Kadın Kolları, Genç Memursen Yönetimi, Eğitim Bir Sen’in geçmiş dönem şube başkanları ve yönetim kurullarında görev alanlar ile  delegeler katıldı.


"Vefayı yeşertmek yaşatmak ve söndürmemek için toplandık"
Eğitim-Bir-Sen Samsun 1 Nolu Şube Başkanı Hamdi Yıldız da vefanın dost ikliminde yetişen bir gül olduğunu kaydetti. Burada vefayı yeşertmek, yaşatmak ve söndürmemek için toplandıklarını ifade eden Yıldız, "Prof. Dr. Nurullah Genç hocamızla ’Bir Bilenle Bilge Nesil’ projesi çerçevesinde gündüz bir araya geldik. Değerli hocamızın gençlerimizin yüreklerine dokunması bizleri çok etkiledi. Kendisine çok teşekkür ediyorum.”dedi.

 Yıldız ayrıca yaptığı konuşmada “ Bu vefa buluşmasında Kurucu Genel Başkanımız Merhum Mehmet Akif İnan, ve ‘Bir Duruş Adamı’ Erol Battal olmak üzere, ahrete irtihal eden bütün yöneticilerimize ve üyelerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Bu inançlı ve cesur öncülerimizden bayrağı devralarak bugünlere ulaştıran başkanlarımıza, başkan yardımcılarımıza, şubemizin her kademesinde görev yapmış temsilcilerimize ve bu soylu yolculuğa ruh katan, emek veren, fedakar ve vefakar tüm dava arkadaşlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

"İnsanlar 3’e ayrılır"
Programın onur konuğu Şair ve Yazar Prof. Dr. Nurullah Genç ise bu programın, 27 yıl önce kurulan sendikanın Türkiye’de nasıl bir etki alanı oluşturduğunun çok açık bir göstergesi olduğunu kaydetti. “Cevizin Kabuğunu Kırmak” adını verdiği konferansında  Genç, "İnsanlar 3’e ayrılır. Düşünenler, yapanlar ve hem düşünenler hem yapanlar. Bizim son 150-200 yıldır neredeyse bu coğrafyada ezberlediğimiz şey başkaları düşünür biz yaparız düşüncesi. Bir de sadece hem düşünen hem de yapanlar vardır. Onlar fikir üretir. Düşünenler ve yapanlar kendi içlerinden bir güçle hareket etmeyi becerebildikleri için farklılaşırlar. Başkalarını kendi düşüncelerinin parçası haline getirirler ve eser ortaya koyarlar. Rahmetli Mehmet Akif İnan sadece mütefekkir, şair, sanatkar değil yakından tanıdığım için söylüyorum bunu, düşünen ve aynı zamanda faaliyet insanı ve yapan insan olarak da yaşayan birisiydi. İşte Eğitim-Bir-Sen hem düşünen hem yapan insan olmanın neticesidir ve bunun Türkiye’deki en güzel örneklerinden bir tanesidir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından  Prof. Dr. Nurullah Genç’e ve önceki dönem şube yönetiminde bulunan Nejdet Güneysu  ve yönetim kurulu üyelerine plaket takdim edildi.