Bağkur’luya Emeklilik Müjdesi

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak geçen ay yürürlüğe giren af yasası prim borcu olan Bağ-Kur'luların da yüzünü güldürdü. Bağ-Kur'lular yapılandırma imkanıyla  borçlarını daha az ödemeyle kapatabilecek. Prim borcu nedeniyle emekli olamayanlar da muradına erecek. Bir başka ifadeyle 30 Haziran 2016'ya kadar olan prim borcunu ödeyen prim, yaş ve yıl şartını tamamlarsa hemen emekli olacak

Teminatsız kredi kullanarak mevcut borcunuzu ödeyebileceksiniz.

Bağ-kur borçları olanlar, borcundan dolayı emekli olamayanlar, artık Ziraat bankasından kredinizi alıyorsunuz üstelik teminat vermeden ve sonra mevcut bağ-kur borcunuz buradan ödeniyor ve sonra sizin emekli maaşınızdan kesintiler yapılarak Ziraat bankasından kullandığınız kredi ödeniyor. Nasıl ama? Çok güzel bir sistem değil mi?

Bağkur ile Ziraat bankası arasında bağ kurularak emeklilik önündeki engel kaldırıldı.

Çekeceğiniz kredinin vadesine göre faiz oranı ve ödeme miktarı değişecek.

Bu arada eğer isterseniz hiç kredi kullanmadan da borçlarınızı ödeyip emekli olabileceksiniz. Devlet bu konuda da büyük kolaylık sağladı. Mutlaka Ziraat bankasına ekstra faiz ödemeniz gerekmiyor. Son çıkan yasa ile  “Peşin ödemeyi seçerek borcunu kapatanlar, emeklilik için gerekli şartları tamamlamışsa hemen maaş almaya başlayacak. Taksitli ödeme seçilirse, enflasyona göre hesaplanan borçlar vadeye bölünecek. Borç, 6, 9,12,18 taksit şeklinde ödenecek. Taksitler iki ayda bir ödenecek. Ama taksitle ödemeyi seçenler borç bittikten sonra emekli maaşına kavuşacak.” Yeni yasa kapsamında 300 binden fazla esnafın emeklilik hakkı elde etmesi bekleniyor.

Sonuçta neden Ziraat bankasının devreye sokulduğunu çözememiş olabilirsiniz. Neden SGK direk olarak taksitlendirme yapmıyor da Ziraatten krediye zorlanıyoruz diye merak edebilirsiniz. Ama önemli olan netice almaktır. Bu ülkede herşeyde mantık aramak yanlış sonuçlar doğurabiliyor.