3 Haziranda SINAV VAR !!!

ÖSYM’ce geçen yıl aralık ayında yapılan yazılı sınavla mülakatların tamamlanmasının ardından  3 bin 500 hakim ve savcı istihdam edilmesi bekleniyor.

Adalet Bakanlığınca, bu yıl hakim ve savcı başta olmak üzere 10 bini aşkın personel alımının yapılması planlanıyor.

Adalet Bakanlığı yetkililerinden edinilen bilgiye göre 3 Haziran'da hukuk fakültesi mezunlarından 2 bin, avukatlar arasından ise 750 kişi olmak üzere 2 bin 750 hakim ve savcı adayı alımı için sınav yapılacak.

810 icra kâtibi alımına ilişkin de ilana çıkan Bakanlık, sınav süreçleri tamamlanan "uzman erbaşlıktan ayrılanlar" arasından alınacak 3 bin infaz ve koruma memurunun atamalarını ise ilerleyen günlerde gerçekleştirecek. Bakanlığın, zabıt kâtibi, mübaşir ve şoför ihtiyacını karşılamak için yapacağı alımlarla bu rakamın 5 bine ulaşabileceği belirtiliyor.

Bu alımlarla birlikte 2017'de Adalet Bakanlığınca istihdam edilecek personel sayısı 10 bini aşacak.

Bakan Bekir Bozdağ yeni hakim ve savcı alımının 2017'de süreceğini, bu kapsamda hakim, savcı ve yardımcı personel olmak üzere alım yapılacağını iletmişti.

Bunca personel alımı için start veren bakanlığın ince eleyip sık dokuyacağı bir süreç olmasını bekliyoruz. Fetö operasyonlarının ardından yargıdaki vesayet, bağımsızlık ve tarafsızlık konularının ön planda tutularak terazinin kefelerinin eşitlenmesi ve adaletin kılıcının ruhuna uygun şekilde bilenmesini umuyoruz.

Brthaberanalist t.m.