YIL SONU DURUM NE OLUR
Amerika Merkez Bankası ve Avrupa Merkez Bankası hareketlerinin şu an için istenilen şekilde devam etmesi euro ve doların gelişmekte olan ülke para birimleri karşısında değer kazanmasına yol açıyor.
Aşırı değerli dolar ve euro her ne kadar rahatsız etse de şu an için gelişmekte olan piyasalardaki kaotik durum para birimleri üzerine ekstra bir ezici unsur olarak ön plana çıkıyor.

Önümüzdeki günler artışın devam edeceği yönünde sinyaller verse de Doların 3,10 ve euronun 3,45 seviyelerinde yıl sonunu geçireceği tahmin ediliyor.

Fed yetkililerinden gelen şahin açıklamalarla doların küresel piyasalarda güçlenmesi, Avrupa Merkez Bankası'nın varlık alımlarını azlatabileceğine yönelik haberler, Merkez Bankası'nın faiz indirimlerini hızlandıracağı beklentileriyle dolar güne 3.05 liranın üzerinde başladı.

Türkiye'de beklentilerden düşük gelen enflasyon verisinin ardından Merkez Bankası'nın faiz indirimlerini hızlandıracağına dair beklentileri artırıyor. Fed yetkililerinin faiz artışını destekleyici mesajları da doların küresel piyasalarda güçlenmesine neden oluyor. 

brthaber.com. ekonomi