Türk Lirası gün geçtikçe değer kaybetmeye devam ederken dolar ve Euro 5 liranın altına düşmüyor. Dış etkenlerin yanı sıra yabancı turistlerin, turistik bölgelerde TL yerine dolar ve Euro kullanması her geçen gün TL'nin değer kaybetmesine neden oluyor. Bakıldığı zaman Euro'nun dolardan daha değerli olurken Türkiye'nin dış ticaretini dolar üzerinden gerçekleştirmesi doların daha ön plana çıkmasını sağlıyor. Yatırımcıların ise "Nasıl olsa değer kazanır" mantığıyla dolar ve Euro alıp bekletmesi de TL ile aralarında ki farkın açılmasında başka bir etken. 30 Mayıs Cuma günü dolar ve Euro (döviz) piyasasında son durum...

30 MAYIS CUMA DOLAR FİYATI

Geçtiğimiz günlerde nerdeyse 6 TL'ye denk olan dolar, 6 ayın zirvesini gördü. 31 Mart yerel seçiminin ardından 5,50 TL seviyesinin altına inmeyen dolar 30 Mayıs Cuma günü yüzde 1,32 düşüşle 5,9315 TL seviyesinde hareketliliğini sürdürüyor.

30 MAYIS CUMA EURO FİYATI

Euro fiyatları, dolara oranla seçimden sonra bir hayli yükseldi. Altın, dolar ve Euro'da yaşanan artışın önüne geçilemezken Euro 30 Mayıs Cuma günü yüzde 6,6185 düşüşle 6,6181 TL seviyesinde yerini koruyor.

BORSA İSTANBUL'DA (BİST) HAREKETLİ GÜNLER

31 Mart Mahalli İdareler Seçimi öncesinde 100 puanın üzerine çıkan Borsa İstanbul (BİST) seçimin ardından düşüşe geçti. 30 Mayıs Cuma günü BİST yüzde 2,13 artışla 89.045 puanda yerini koruyor.