DÖVİZ BASKI ARACIDIR

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Açıklamaları;


Benim milletim kendisine ihanet eden o alçaklar karşısında tanklar altına atıyor. Menfaat şebekeleri için değil. Buradaki kiralamayı milli para ile yapın. Bu çağrımı geçen hafta yapmıştım. Tüm iş adamlarıma seslenmiştim. Yastık altındaki dövizlerinizi milli paraya altına yatırın demiştim. Altın bizim için değişmez bir para ölçüsüdür. Benim de alanım ekonomi biraz bilirim. Döviz baskı aracıdır. Karşılığı olmadan bastırılan para 100 milyarlarca dolar birilerine akmaktadır. Bizim bunu çözmemiz lazım. Niçin yastık altında bu karşılığı olmayan parayı saklayalım. Zaman bu zaman. Dolarınızı euronuzu TL'ye çevirin. Bizi yıkmak isteyenlere karşı hemen TL'ye çevirmeliyim. Zarar edersek ne olur? Bak bu millidir, bunda bereket vardır. Zarar etmezsin. Öbürü emperyal mantığın bekçisidir. Bu para burada kalacaktır.


Putin ile Anlaştık

Putin'e dedim ki biz alışverişi yerli para ile yapalım. Ben ne alıyorsam Rus rublesiyle alayım sen de ne alıyorsan TL ile yap. Aynı şeyi Çin'e de söyledim. Makul kabul edildi. Merkez Bankalarına talimatları verdik. Bu yolla yapacağız. Yastığının altında ne varsa gel bunu altına yatır, TL'ye yatır. Piyasayı bununla düzenleyelim. O zaman ülkemiz milletimiz kazanacak.

 

Türkiye ekonomisi sağlam temeller üzerinde inşa edilmiştir. İş dünyasını teslim iddiasındaki derneklerin bu ülkeye karamsarlık pompalamaya hakkı yoktur. Osmanlı'da yüzde 900'e faizleri çıkardılar. Burada da 7 binin üzerine faizi çıkardılar. Bu millet bunu da aştı. Göreve geldiğimizde durum buydu. Türkiye memur maaşlarını ödeyememe ile karşı karşıya kaldı. IMF kapılarında boyun eğdiğimiz günler oldu. Merkez Bankamızın döviz rezervi işlerimizi görüyor. Krizi mutluluğa çevirenler var. Millet gelecek kaygısındayken bunlar sırça köşkünde rahatını sürüyor." dedi

brhaber.com