%50'YE YAKIN ZAM GELDİ

VATANDAŞIN KORKTUĞU BAŞINA GELDİ.




YİD modeli ile yapılan ve bu yıl hizmete giren Osmangazi ve Yavuz SS köprülerinin çok yüksek fiyatlarından şikayet eden vatandaş, karşısında eski köprülere yapılan %48 lik devasa zammı buldu.

Yeni yapılan köprülerden geçişleri arttırmak için eski köprülere zam yapıldığı yönünde yorumlanan yeni zamlarla Bakan ahmet arslan Ak Parti hükümetleri içerisinde bir seferde en büyük zammı yapan bakan olarak da tarihe geçti.

Hergün biraz daha daralan ekonomik durum vatandaşları yeterince sıkboğaz ederken, şimdi otoyol ve köprülere getirilen fahiş zamlar tepkilere neden oldu. Seyahat özgürlüklerinin maddi olarak kısıtlandığına dikkat çeken sürücüler, " Sayın Bakan açıklanan enflasyon haberini duymadı galiba, üstelik asgari ücrete yapılan %7 lik zam da kendisine iletilmemiş ki %48 zam açıklıyor" diye serzenişte bulundular

Zamlar Vatandaş tarafından acı bir yılbaşı hediyesi olarak algılandı. 

1 Ocak 2017'den itibaren otoyol geçişleri yüzde 15, Boğaz köprüleri geçişleri ise yüzde 48 zamlandı. Boğaz köprülerinden geçiş 7 TL oldu

Yapılan açıklama şöyle:

"Daha ekonomik, güvenli ve daha kısa sürede ulaşım imkanı sağlayan erişime kontrollü otoyolların; yapım, bakım ve işletme maliyetleri diğer karayolu ulaşım sistemlerine göre daha yüksektir. Boğaz köprülerine büyük bakım onarımın yapılması, işçilik ve malzeme fiyatlarındaki artışlar ve bakım-işletme maliyetindeki yükselmeler ve 2017'deki tahmini ÜFE oranı da göz önüne alınarak, duyulan gereklilik üzerine ücretli hizmet veren otoyollarda 3 Ocak 2016'dan beri uygulanmakta olan geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme yapılmış, otoyol ücretleri ortalama yüzde 15, Boğaz köprüleri geçiş oranı ise ortalama yüzde 48 oranında arttırılmıştır.

Vatandaşlar, petrole ödedikleri ÖTV nin ve diğer köprü otoyol gelirlerinin nerelere harcandığının da detaylı şekilde mecliste muhalefete ve televizyonlardan halka izah edilmesi gerektiğini söylüyorlar.

brthaber. com
haberin merkez üssü