Samsun’un Atakum ilçesinde Mevlana Spor Tesisleri’nde top oynayan çocukları pencereden izleyen ve doğuştan yürüme engelli olan 6 yaşındaki Samet Kaan Kuş, ailesinden kendisini çocukların yanına götürmesini istedi. Minik Samet, bir aydan kısa sürede önce yürümeye, ardından koşmaya ve top oynamaya başladı.
Doğumu sırasında oksijensiz kalan ve yürüyemeyen 6 yaşında Samet Kaan Kuş, Atakum Belediyesi’nin Mevlana Spor Tesisleri projesi sayesinde yürümeye başladı. Yaşadıkları olayı ‘olağanüstü’ olarak adlandıran dede Osman Kuş, “Yıllardır kapısını çalmadığımız doktor kalmamıştı. Evde camın önünde, tesislerde top oynayan çocukları görünce heyecanlandı, yanlarına gitmek istedi. Bir aydan da kısa sürede yürümeye, koşmaya başladı. Hem şaşkınız hem de çok mutluyuz” dedi.
Yıllardır torununun yürüyebilmesi için çare aradıklarını söyleyen dede Osman Kuş, aradıkları çareyi Atakum Belediyesi Mevlana Spor Tesisleri’nde bulduklarını ifade ederek, “Yıllardır çare arıyorduk. Evde egzersizler yaptırıyorduk ama iki adım atıp düşüyordu. Çaresizlik içerisinde ve dua ederek torunumun yaşıtları gibi yürümesini, koşmasını, oynamasını bekliyorduk. Biz bu bekleyiş içerisindeyken Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, evimizin tam karşısına bir spor tesisi yaptırdı. Torunum camın kenarında oturup bu tesiste top oynayan çocukları izliyordu. Sürekli olarak da yanlarına gitmek, onlarla beraber oynamak istiyordu. Biz de daha fazla üzülmesin diye çocukların yanına götürüyorduk ve kollarından tutup ayakta kalmasına destek oluyorduk. Bir aydan daha kısa bir sürede bu heyecanla önce ayakta durup dengesini kurmaya başladı. Ardından küçük küçük adımlar atmaya başladı ve devamında kendi kendisine koşmaya başladı. Biz bunu ’olağanüstü’ olarak adlandırıyoruz. Dört kez Ankara’ya, dört kez de İstanbul’a giderek alanlarında uzman doktorlara gösterdik ama sonuç alamadık. Bu spor tesisi yapılmasaydı torunum halen daha camın önünde oturup dışarıyı izlemeye devam edecekti. Ayağa kalkmasına, yürümesine, koşmasına vesile oldu. Bu tesisin yapılmasına kimin en ufak dahi emeği varsa Allah ondan razı olsun” diye konuştu.
“HEVES VE HEYECANLA GELEN MUTLULUK”
Minik Samet’in olağanüstü durumu karşısında büyük mutluluk duyduğunu kaydeden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, “Mevlana Spor Tesisleri’nin inşaat çalışmaları sırasında inceleme yapmak üzere buraya çok sık geldik. Bu incelemelerimiz sırasında da minik kardeşimizle tanıştık. Her karşılaştığımızda da dedesinin ya da babasının kollarında geziyordu. Açıkçası bu duruma üzülmüş, minik yavrumuzun bir an önce sağlığına kavuşabilmesi için dua etmiştik. Tesislerin bitiminden sonra belediye ekiplerine tüm alanların kapılarını açmalarını ve çocukların bu tesisi istedikleri zaman kullanabilmeleri için talimat verdim. Mahallenin çocukları burada oynarken camdan izleyen ve heveslenen Samet, bu heves ve heyecanla inanılmaz bir şekilde kısa sürede kendi ayakları üzerinde yürümeye, koşmaya başladı. Bu tür tesislerdeki amaçlarımız hem çocuklarımıza bir spor alanı oluşturmak hem de evlerine adeta hapsolmuş engellilerimize hareket imkanı sağlamak. Tesislerimizin sayısını arttırıp daha çok spor alanı oluşturmak için bu olay bizi motive etti” dedi.
DEDEDEN TAŞÇI’YA TEŞEKKÜR
Top oynayan ve bu anlarda büyük bir coşku yaşayan 6 yaşındaki Samet Kaan Kuş’la birlikte top oynayan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı duygusal anlar yaşadı. Uzun süre minik Samet’le top oynayan Başkan Taşçı, “Samet ile ilk tanıştığımız günden bugüne yaşanan hızlı gelişme sürecek ve inanıyorum ki yavrumuz kısa sürede tamamen sağlığına kavuşacak” şeklinde konuştu.
Minik Samet’in dedesi 67 yaşındaki Osman Kuş ise Başkan Taşçı’ya teşekkür etti.