Türkiye genelinde 81 ilin kendine özgü, tarihi, turistik mekanları, kültürel öğelerin ve yöresel tatların tanıtılmalarına yönelik eş zamanlı olarak gerçekleştirilen, "81 İliz Hepimiz Biriz" Projesi'nin sunum sergisi Ereğli’de açıldı.

Projenin Zonguldak Koordinatörü Semra Yalmancı Yücel, Ören İlk-Orta Okulu’nun hazırladığı, Ereğli Kaymakamlığı ile Ereğli Belediyesinin destekleriyle Atatürk Kültür Merkezi Osman Zeki Oral Sergi Salonu'ndaki açılışta yaptığı konuşmada, serginin 81 ilde eş zamanlı olarak açıldığını söyledi.

Proje kapsamında 81 ilden 81 okul ve 81 öğretmenin bir araya geldiğini anlatan Yücel, "Okullarda bu hafta 'Yerli Malı Haftası' olarak kutlanıyor. Bu projeyle de Yerli Malı Haftalarında alışılagelen yeme içmenin dışına çıkıp, ülkemizde üretilen yerel ürünlerimiz, turistik yerler, kültürel öğelerimizi içeren konular hakkında her okul kendi afişini hazırladı. Sonra bunları hayata geçirdik ve tüm Türkiye'de şu an bu sergiler açılıyor. Bunun milli birliğimize de güç katacağını düşünüyorum. Sergimiz 3 gün boyunca açık kalacak, tüm halkımızı bekliyoruz." diye konuştu.

Kaymakam Nazım Madenoğlu, Belediye Başkanı Hüseyin Uysal, İlçe Milli Eğitim Müdürü Numan Korkmaz ve proje koordinatörü Semra Yalmancı Yücel tarafından serginin açılış kurdelesi kesildi.