Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir anket firmasının yaptığı "Türkiye'de toplumun dine ve dini değerlere bakışı" başlıklı araştırma ve sonrasındaki yorumlara ilişkin, "Öyle 'Şu anketin sonucu şöyle çıktı, dolayısıyla bizim dini değerle, muhafazakar değerlerle aslında fazla işimiz yok' diye bir şey olamaz. Adama sorarlar, ortaya koyduğun çalışmanın benzerlerini Avrupa'da, Amerika'da yapıyorlar. Oraya baktın mı acaba hiç? Çıkan sonuçlarla devletlerin ortaya koymuş olduğu politikaları hiç karşılaştırdın mı?" dedi.

Bakan Kılıç, partisinin Samsun İl Başkanlığında Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı.

Burada partililere hitap eden Kılıç, AK Parti'nin gücünün, birliğinden ve beraberliğinden geldiğini söyledi.

Bayramlarda sadece aile büyükleri ile değil, şehit aileleri ve gazilerle de birlikte olmaları gerektiğine işaret eden Kılıç, şöyle devam etti:

"Üzerimizde sorumluluğunu taşıdığımız bu millet için, bu devlet için, bu vatan için, ezan-ı Muhammedi için canını ortaya koymuş şehitlerimizin aileleriyle olacağız. Bizim çalışmalarımızda bu aziz milletin değerleriyle birlikte olmak vardır. Bakmayın şimdi birileri ortaya çıkmış, köşe yazıları yazıyor, haber programları yapıyor. 'Yok o kadar da değerler şöyle değil, böyle değil'. Bu milletin kabul ettiği, bu milletin benimsediği, tarihinden beri kabul ettiği değerlere bir bakın. Bu milletin yaşantısında hoşgörüye ve alçak gönüllülüğe bir bakın, bunu anlamamız lazım. Öyle 'Şu anketin sonucu şöyle çıktı, dolayısıyla bizim dini değerle, muhafazakar değerlerle aslında fazla işimiz yok' diye bir şey olamaz. Adama sorarlar, ortaya koyduğun çalışmanın benzerlerini Avrupa'da, Amerika'da yapıyorlar. Oraya baktın mı acaba hiç? Çıkan sonuçlarla devletlerin ortaya koymuş olduğu politikaları hiç karşılaştırdın mı? Niye Türkiye ile uğraşıyorsunuz. Sıkıntınız ne? Değerlerimizle olan sıkıntınız ne?"

- "Kafasının arkasında ne var, önce onu açıklasınlar"

Bakanlık olarak yaptıkları çalışmalara ana muhalefetin milletvekillerinin çok ilginç tepki verdiğine dikkati çeken Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Tepki de değil aslında, ne yaptığını anlamak da zor. Burada ilk kez söyleyeyim. Gençlik merkezlerinde yapılan programlar içinde neden sabah namazı buluşmaları varmış? Bunu soruyor ve 'Zorla getiriyorsunuz' diyor. Bizde zorlamak yok, her şey gönüllülük esası ile yapılıyor. İmkanı ortaya koyuyoruz ve 'Buyurun' diyoruz. Eğer isterseniz gidersiniz, istemezseniz gitmezsiniz, katılmayabilirsiniz. Biz Allah'ın emrinin ne olduğunu bilenlerdeniz. Devletimizin de nasıl yönetildiğini bilenlerdeniz. Bunu soran ana muhalefet milletvekillerinin kafasının arkasında ne var, önce onu açıklasınlar. İşte hodri meydan. Sormandaki amaç ne? Biz gençlik merkezlerinde dil kursu da sunuyoruz, sanat kursuları da sunuyoruz. Bu imkanların hepsini sunuyoruz. Bunu niye konuşmuyorsunuz? Dertleri başka ama şimdi yürüyenler, yürüyorlar işte... Anladığım kadarıyla şimdi başka bir parti de katılacakmış. Öyle diyorlar. Kimin kimlerle beraber olduğu ortadadır."

Şırnak ve Bitlis'te incelemeler yaptığını hatırlatan Kılıç, şimdi oralarda vatandaşın ne kadar rahata kavuştuğunu gördüklerini dile getirdi.

Vatandaşların terör örgütünden bıktığını, yaka silktiğini vurgulayan Kılıç, "Terör örgütünün gölgesinden çıkamayan ve sırtını dayayanlar nerede şimdi? Ben gittim, sordum oralarda. 'Nerede o sırtını dayayan' diye. Yok ortada. Çukur kazıyordu ya hani... İşte bunları biz bertaraf edeceğiz. Oradaki vatandaşlarımızın bizden tek isteği var, 'Ne olursa bizimle beraber yürüyün'. Biz yürüyeceğiz, hatta koşacağız." ifadesini kullandı.

Bakan Kılıç, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılını dolduracağını belirterek, "15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başını çektiği hainlerin bu ülkeye neler yapmaya çalıştığını, hangi ihanet içinde olduklarını hepimiz gördük. Artık ortaya çıkan bilgiler doğrultusunda yapılan çalışmalar var. Acımayacağız, adil olacağız ve iyi araştıracağız ama tiyatrolar oynanırken de moralimizi bozmayacağız. Şu anda mahkemelerde birtakım tiyatrolar oynanıyor. Bunların da cevapları veriliyor. Bu anlamda bize gelen bazı bilgiler doğrultusunda araştırma yapıyoruz ama kusura bakmayın, kimseye acıyacak halimiz yok." değerlendirmesinde bulundu.

Geçen yıl hain darbe girişimden sadece 3 gün sonra Samsun'da 23. Dünya İşitme Engelliler Yaz Spor Oyunları'nın "1 sene kala" programını yaptıklarını aktaran Kılıç, "Şimdi geldi o bir sene. Bu olimpiyat oyunlarını Samsun'un ve Türkiye'nin elinden almak için çok uğraştılar. Çok ter döküldü, çok emek sarf edildi, 'Alalım' diye. Olmadı elhamdülillah. Onun için bunun değerini bilelim." diye konuştu.

Programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Samsun milletvekilleri Orhan Kırcalı, Hasan Basri Kurt ve Ahmet Demircan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ile AK Parti Samsun İl Başkanı Muharrem Göksel de konuşma yaptı.