Doğu Karadeniz'in dağ ve yayla turizmi açısından en zengin ilçesi Akçaabat'ta yapılması planlanan teleferiğe ilişkin proje hazırlandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Şefik Türkmen, belediyede proje yetkilileri ile bir araya gelerek yapılması planlanan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulundu.

Yap-işlet-devlet modeliyle hayata geçirilecek proje kapsamında istasyon yerleri ve kalkış noktalarının belirlendiğini ifade eden Türkmen, projenin ihalesinin kısa sürede yapılmasının planlandığını söyledi.

Türkmen, proje kapsamında başlangıç istasyonunun Cumhuriyet Parkı'nın deniz tarafında olmasının kararlaştırıldığını belirterek, ikinci istasyonun Orta Mahalle'nin arka kısmında, son istasyonun ise ilçenin önemli turizm mekanlarından Akçatepe Tesisleri'nde yer aldığını anlattı.

Vatandaşların, teleferik sayesinde seyrine doyum olmayan eşsiz manzaraya tanıklık edebileceğini vurgulayan Türkmen, "Teleferik projesi, turizmin yanı sıra ulaşım ve kültürel açıdan da önemli bir yatırım olacak. Turizm açısından bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek olan bu projeyi en kısa sürede tamamlamayı hedefliyoruz." dedi.