Bafra ilçesinde 18 yıl önce inşaatına başlanan ancak tamamlanmayan binanın eğitim kampüsü olması için çalışmalar sürüyor.

AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Bafra Kaymakamı Ali Fuat Türkel, Belediye Başkanı Zihni Şahin ve AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, atıl durumdaki binada incelemelerde bulundu.

Milletvekili Kırcalı, gazetecilere yaptığı açıklamada, 18 yıl önce Bafra Devlet Hastanesi olması hedefiyle inşaatına başlanan ama daha sonra atıl halde bırakılan binanın artık hayat bulacağını söyledi.

Vatandaşların da sorunun çözülmesi gerektiği konusunda ısrarı bulunduğunu dile getiren Kırcalı, bakanlık, kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yaparak binayı nasıl değerlendirebileceklerini düşündüklerini anlattı.

Yaptıkları çalışma sonucunda binanın eğitim kampüsü olması yönünde karar verdiklerini belirten Kırcalı, "Binayı çevremizdeki ilçelere de hitap edecek şekilde bir eğitim kampüsü haline getirmeyi hedefliyoruz. Çalışmalarımızı da aşağı yukarı sonlandırdık. Binanın Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilmesi yönündeki çalışmalarımızın da sonuna geldik." diye konuştu.

Kırcalı, bu kapsamda yatılı hafızlık i̇mam hatip lisesi, spor lisesi ve diğer eğitim alanlarının ilçeye taşınması ile ilgili çalışmalar yapacaklarını kaydetti.